Mattias har hoppat av Big Brother

"Jag vet inte än om jag ångrar min medverkan"

1 av 2 | Foto: MATHIAS FORSLÖF
väntar med att åka hem Mattias Rosberg lämnade i går "Big Brother" frivilligt. Aftonbladet träffar honom i Gävle. - Jag tänkte att hysterin skulle vara mindre här än hemma, säger han.
TV

GÄVLE

Natten till i går lämnade Mattias Rosberg "Big Brother".

Trots att han är en av dokusåpans favoriter orkade han inte stanna kvar och kämpa om vinsten.

- Jag har fått nog. Men hade jag stannat hade jag vunnit, säger han.

Aftonbladet träffar Mattias Rosberg på ett hotell i Gävle. Dit begav han sig i går efter att han klockan halv fyra på morgonen klivit ut ur huset.

- Jag tänkte att hysterin nog skulle vara mindre här. Jag vet ännu inte hur folk kommer att reagera på mig här utanför, säger han.

Efter drygt två månader instängd i ett hus, ständigt omgiven av kameror, är Mattias Rosberg nu för första gången tillbaka i verkligheten.

Knapphändigt uppdaterad om kriget i Irak och nästan helt omedveten om den debatt som förts om programmet han just lämnat.

"Inte kul längre"

- Allt jag kan säga om det där är att jag tycker debatten är överreklamerad. Jag kan förstå att allt inte är lämpligt för små barn att se men jag tror vi betett oss ungefär likadant som man gör i verkliga livet, säger han.

- Är man kär har man sex, är man arg skriker man och är det fest dricker man. Skillnaden för oss är att allt vi gör har dokumenterats.

Att lämna dokusåpan var ett val han tog i fredags kväll. Tidigt lördag morgon tog han sina väskor och åkte till en kompis i Gävle.

Efter Kajsa var han favorittippad av tittarna.

- Jag tyckte inte det var kul längre och jag hade fått ut det jag ville, att lära känna mig själv och det jag lärt mig om mig själv är att jag är mer human än vardags-Svensson. De övriga deltagarna var mycket mer individualister än jag, säger han.

En kille kommer fram till bordet och vill prata.

Blir direkt igenkänd

- Är inte du den där Mattias, från "Big Brother"?

- Jo, säger Mattias, ovan vid att bli igenkänd.

- Jag vet inte än om jag ångrar min medverkan. I dag kom det fram en tant på stan och grät och det kändes lustigt. Men jag är bortglömd om tre månader om jag vill, säger Mattias.

Nästa vecka återvänder han till hemstaden Malmö.

- Jag tror inte att det blir några "Big Brother"-turnéer för mig, säger Mattias.

Linda Hjertén