- Folk kanske spottar på mig

Big Brother-Linda berättar: Jag är orolig för relationen till mina barn

1 av 4
Linda Rosing saknar både bostad och jobb efter tiden i Big Brother-huset. –Jag vet alls vad som händer nu. Jag kommer i alla fall inte åka på Big Brother-turnén. jag vill vara med mina barn.
TV

Hon har ingen bostad, inget jobb och vet inte hur det blir med barnen.

Linda Rosings verklighet utanför "Big Brother"-huset präglas av oro och osäkerhet.

- Folk kanske kommer att spotta på mig nu, säger hon.

En av Sveriges mest omtalade människor är på fri fot efter 89 dagars isolering i ett dokusåpahus.

När Aftonbladet träffar Linda Rosing, 29, på ett hotell på Lidingö är hon fortfarande mer eller mindre i chocktillstånd.

Trots psykologhjälpen efter utröstningen under torsdagens direktsändning har hon inte på långa vägar smält alla intryck.

- Jag fick en sån adrenalinkick när jag kom ut att jag bara skakade. Förutom att föda mina barn är det den största upplevelsen i mitt liv. Jag kunde inte sova i natt, jag bara låg och pratade med mina kompisar, säger Linda.

Det är ingen helt lätt verklighet hon nu möter. Kritiska röster har höjts efter att hon druckit sig berusad och haft sex inför rullande kameror.

Några av kritikerna är papporna till hennes barn.

- Jag har inte pratat med dem ännu men jag vet att de inte tycker att det jag har gjort är bra. Och det är klart att jag är orolig för hur det kommer att påverka min relation till mina barn, säger Linda Rosing.

"Jag fick ingen tonårstid"

Hennes nioåriga dotter bor hos sin pappa och träffar Linda varannan helg.

Sonen, snart 4, har Linda vårdnaden om. Han har under "Big Brother"-tiden bott hos Lindas ex-pojkvän.

- Nu är barnen min prioritet nummer ett. Jag har inte alltid varit en bra mamma tidigare. Jag har varit osäker och hoppat på alla möjliga jobb, har inte kunnat säga nej. Då har mina föräldrar fått rycka ut och vara barnvakt. Jag fick aldrig någon tonårstid, men det känns det som att jag har haft nu. Jag har förändrats.

I går eftermiddag hade Linda fortfarande inte pratat med sina barn.

Hon hoppades göra det under kvällen.

- Det är lite nervöst. Jag har saknat dem så mycket. Det känns pirrigt. Men

jag har pratat med min pappa som har haft kontakt med barnens pappor. Barnen mår bra, men jag har inte hört så ingående vad som hänt medan jag varit borta.

Har du varit orolig över vilka reaktioner de mött kring ditt deltagande i tv?

- Ja, det är klart. Jag har ju haft sex i huset och det har varit oroligt för vad mina nära och kära skulle få höra om det. Men jag var tvungen att följa mitt hjärta.

Har dina barn sett dig i tv?

- Min son har sett lite men han är bara fyra år så han förstår inte vad jag har gjort. Min dotter har inte fått kolla på det.

Linda flyttade till Stockholm i augusti förra året. Hon får nu inte längre bo kvar som inneboende utan måste hitta en lägenhet.

Hon har tidigare jobbat som värdinna för tidningen Slitz, men vet inte om hon har kvar det jobbet.

Åker inte på turné

- Jag vet inte alls vad som händer nu. Jag kommer i alla fall inte att åka på "Big Brother"-turnén. Jag vill vara med mina barn.

Hur tror du din relation med Micke kommer att fungera i framtiden?

- Jag tror att det kommer att fungera bra, han betyder mycket för mig. Det ska bli skönt att få träffa honom utan alla kameror. Han kommer att vara en del i Stockholm och jag får åka till Luleå och hälsa på. Vi har pratat om att hans dotter som är fem år kan träffa mina barn och leka.

Hur kommer du att hantera uppmärksamheten kring dig?

- Jag tror att det kommer att bli kul. Jag är beredd på att få elaka kommentarer också, men det är jag redan van vid. De känner inte mig så jag kommer inte att ta åt mig.

- Jag ringde en kompis som sa: "Kom inte hit. Håll dig inne i helgen." Jag tänkte "oh shit". Är jag så hatad? Folk kanske kommer att spotta på mig, vad vet jag. Men jag kommer inte att knäckas av det.

Klas Lindberg, Lotte Fernvall