Sponsor drar sig ur Big Brother

Ladbrokes drar in samtliga reklambudskap i dokusåpan

TV

Ladbrokes tar fullständigt avstånd från aktuella händelser i programformatet Big Brother och lämnar sitt sponsorskap med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi håller just nu på att diskutera vad vi ska göra, säger Big Brothers projektledare Sara Goldensohn.

– Det här har tagit orimliga proportioner, säger Sara Goldensohn.

Är inte sexuella övergrepp allvarligt?

– Absolut, självklart! Men vi måste först ta reda på vad som har hänt.

Just nu sitter hon i möte tillsammans med Kanal 5:s programchef Johan Westman för att bestämma hur de ska hantera den senaste skandalen. Ingen av dem har sett bilderna från den aktuella hänedlsen.

Vad betyder Ladbrokes avhopp för er?

– Jag kan inte kommentera det. Vi ska återkomma till dem.

Det var i morse de fick beskedet om Ladbrokes beslut. Men enligt Sara Goldensohn kommer de inte att agera inom Kanal 5 förrän efter kvällens avsnitt.

Hoppar av - omedelbart

Efter övergreppet, då en av deltagarna i den populära dokusåpan smordes in med smör och fick en saltgurka instoppad i trosorna, bestämde Ladbrokes för att vidta omedelbara åtgärder.

Företaget skriver i sitt pressmeddelande att samtliga spottar, logotyper och/eller andra reklambudskap som innefattar Ladbrokes lyfts med omedelbar verkan från programmet.

Ladbrokes rekommendation till Kanal 5 är tydlig: deltagare som utfört och samverkat till det som medierna beskriver som sexuella övergrepp, skall utan dröjsmål lyftas ut från tävlingen.

Ladbrokes kräver vidare att bilder på övergreppet måste överlämnas till polismyndighet och en fullständig polisutredning skall ske av det inträffade.

Douglas Roos, vd för Ladbrokes Norden, säger i pressmeddelandet att företaget kan under inga omständigheter acceptera det inträffade. Detta strider fundamentalt mot all form av civiliserat beteende, rättsuppfattning och etik.

– Att kränkning av människor överhuvudtaget förekommer i programmet underkänner fullständigt den uttagningsprocess som föregått urvalet av deltagarna i Big Brother, säger han i pressmeddelandet.

aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM