BB-stjärnan blev kidnappad

Aylar Lie berättar: Jag var fånge i 18 månader

1 av 4 | Foto: BJÖRN LINDAHL
nakenmodellen ny i huset Aylar Lie tänker försörja sig som nakenmodell sedan hon släppts ut ur "Big Brother"-huset. Hennes uppdrag är att stöta på Klas och göra Elita svartsjuk. Till höger: Aftonbladet avslöjar nya deltagaren.
TV

Hon kidnappades i Iran när hon var 16.

Och spelade in porrfilm som 18-åring.

I går gick norska nakenmodellen Aylar Lie in i "Big Brother"-huset.

- Allt hemskt har gett mig skinn på näsan, säger hon.

Aylar Lie, 21, har fått ett speciellt uppdrag av Kanal 5 – och om fyra dagar lämnar hon ”Big Brother” igen.

– Jag ska låtsas vara intresserad av Klas för att göra Elita svartsjuk. Alla kan ju se att de är förälskade. Nu kanske de gör slag i saken, säger Aylar Lie.

I Norge blev hon ett känt namn i fjol. När hon gick till final i Fröken Norge kom det fram att hon medverkat i flera amerikanska porrfilmer.

– Jag blev diskad. Jag var i botten och alla skrattade. Men det har kommit mycket positivt ur det. Nu kan jag försörja mig som nakenmodell. Efter ”Big Brother” ska jag lanseras i USA.

Aylar Lies familj kom till Oslo som politiska flyktingar från Iran när hon var två år. Några år efter flykten hamnade Aylar på barnhem. 16 år gammal blev hon bjuden till Iran för att lära känna sin släkt. Det slutade med att hon kidnappades.

Låstes in i ett hus

– När jag kom dit spärrade de in mig i ett hus. Jag var fånge, fick inte ringa, inte skriva brev eller gå ut på gatan. Jag hade hellre suttit i ett fängelse. Det var den värsta tiden i mitt liv, säger Lie.

Det tog 18 månader innan norska ambassaden fick ut henne ur landet. Räddad ur mardrömmen åkte hon till Los Angeles för att hälsa på sin biologiska mor.

Spelade in porr

Där hamnade hon i fel miljö, började ta droger och spelade in ett antal porrfilmer innan hon återvände till Norge.

– Jag mådde inte bra i USA. Jag miste all kontroll. Men jag ser inte bakåt. Och jag vill inte kallas porrstjärna. Jag tar helt avstånd från sådant, säger Aylar Lie.

Läs mer:

Linda Hjertén