Britt Goodwin vann Big Brother

”Det blir en helvetes fest”

Foto: Mark Vuori/Kanal 5
TV

Det blev favoritseger när finalen av Big Brother 2005 avgjordes på söndagskvällen.

Efter 114 dagar i huset röstades norska Britt Goodwin fram som segrare.

Strax dessförinnan hade i sin tur Carl-Fredrik, Klas och Tina tvingats lämna huset.

Foto: Kanal 5
Segerkramen Britt (t.v.) gratuleras av tvåan Tina sekunderna efter att programledaren Adam Alsing avslöjat namnet på vinnaren.

Efter 114 dagar var det äntligen dags att kora en segrare i årets upplaga av Big Brother. Kampen stod mellan två svenska deltagare, Tina Kling och Klas Andersen, och två norska, Carl Fredrik Knutsen och Britt Goodwin.

Finalen inleddes med en tillbakablick på höjdpunkterna från den gångna säsongen.

Det blev en kavalkad av testikelätande, läppförstoringar och tatueringar innan den första finaldeltagaren tvingades lämna huset.

Klas tröstades av Elita

Först att komma ut i verkligheten var Carl-Fredrik, som inte verkade alltför besviken över sin tidiga finalsorti. Han hade nämligen fått någonting som var nästan lika stort som prispengarna, en hälsning från de norska rockarna i Turbonegro.

– Det var stort, sa han till programledarna efter att han tagit steget ur huset.

På tredje plats i finalen kom Klas.

– Det känns helt okej. Jag är inte ett dugg besviken. Instängd i 114 dagar, det är ju helt sjukt, sa han innan han fick en varm kram av Elita som väntade bland de andra sedan tidigare utslagna deltagarna.

Britt tog hem segern

Vinnare i Big Brother 2005 blev alltså Britt Goodwin. När beskedet kom fick tvåan Tina ta ett snabbt farväl av Britt innan hon lämnade huset medan vinnaren fick njuta av segern i ensamhet i några minuter.

Tina hade svårt att få ur sig orden i sin glädje över att vara ute ur huset, men hon såg raskt till att ta reda på hur det gick för sitt Färjestad i hockeyslutspelet. Att de förlorade SM-finalen mot Frölunda verkade inte bekomma henne alltför mycket.

– Just nu ska jag inte göra någonting, men till hösten ska jag fortsätta plugga till lärare, sa Tina om de närmaste framtidsplanerna.

”Det blir ett helvetes fest nå”

Till slut fick så vinnaren i Big Brother 2005, Britt Goodwin, lämna huset. Med hela 47 procent av tittarrösterna tog hon överlägset hem segerchecken på en miljon kronor.

– Det är helt sjukt allting. Det blir en helvetes fest nå, sa norskan innan hon mötte massorna som samlats utanför huset i Värtahamnen i Stockholm.

Britts segern var väntad. Enligt den läsaromröstning som aftonbladet.se haft inför finalen ville 54,3 procent att Britt skulle ta hem segern. Klas som blev tvåa i omröstningen fick nöja sig med 23 procent av rösterna.

Foto: Mark Vuori/Kanal 5, Fredrik Hofgaard
Finalisterna Deltagarna i Big Brother-finalen 2005. Carl Fredrik, Tina, Klas och slutsegraren Britt.

Läs mer:

Mikael Ström

ARTIKELN HANDLAR OM