Hannah tar över efter Adam Alsing

Rosander ny programledare för ”Big brother”

Foto: LOTTE FERNVALL
Ny storasyster Hannah Rosander tar över som programledare för ”Big Brother”.
TV

Det blir Hannah Rosander som ersätter Adam Alsing som svensk programledare för ”Big brother”.

– Det känns som en jättespännande och rolig utmaning på alla sätt och vis, så jag kunde inte tacka nej helt enkelt, säger hon.

Hannah Rosander (tidigare Widell) har bland annat varit programledare för TV 4:s ”Bitch” och TV 3-programmen ”Hannah”, ”Harem”, ”Tillsammans” och ”Par på prov”. Hon har även varit med och skrivit boken ”På smällen – från A till Bebis”.

– Hannah var vårt förstahandsval. Hon har en gedigen erfarenhet av tv och hon älskar programmet, för det måste man nog göra, säger Per Lorentz, presschef på Kanal 5, till aftonbladet.se.

– Hannahs namn kom upp väldigt tidigt i diskussionen. Det var flera som kände spontant att hon passar väldigt bra.

Att Hannah älskar ”Big brother” är inget hon förnekar.

– Jag tycker att ”Big brother” är den bästa dokusåpaformen. Jag blev ett riktigt ”Big brother”-fan den säsongen som Kitty och de var med, då var jag fast, säger hon.

– Jag beundrar deltagarna som går in i huset och vågar vara så ärliga och nakna med sitt känsloliv som man faktiskt måste vara när man är där. Det tycker jag är supercoolt och spännande.

Varför tror du att Kanal 5 ville ha dig?

– Dels är det nytt med en kvinnlig programledare i stället för en manlig. Och sedan är min nisch relationer, och ”Big brother” är ju verkligen ett relationsprogram.

Kommer du att revolutionera programmet?

– Självklart, haha. Nä, ”Big brother” är vad ”Big brother” är och det är deltagarna i första hand som gör programmet. Jag hoppas att jag på ett bra och härligt sätt kommer att kunna guida tittarna genom det som händer i veckorna i talkshowform.

”Big Brother” kommer att visas i Kanal 5 under 2006. Brita Engseth kommer att fortsätta som norsk programledare.

Mikael Ström