Misstänkt övergrepp stoppade Big Brother-sändningar

TV

Natten mellan torsdag och fredag blev Samuel i Big Brother så full att han slocknade.

Live-tittare fick då se när Irene stoppade godis i hans stjärt.

Efter det stoppade kanal 5 live-sändningen.

Foto: Kanal 5

Flera arga tittare har upprörts över att kamerorna till båda sovrummen släckts utan förklaring. I dag bekräftade kanal 5:s programchef Johan Westman att det berodde på övergreppet som skedde under torsdagsnatten.

– När det skedde en sådan sak bestämde vi att vi tar bort kamerorna för att själva kontrollera vad som händer istället för att det går ut live, säger Johan Westman.

Exakt vad är det som har hänt med Samuel?

– Jessica har satt ett antal bomullstopz i hans kalsonglinning. Och sedan har Irene har lagt godis innanför hans kalsonger som ramlade ned i bak på kalsongerna. Så som jag förstår det har inte Jessica varit så himla delaktig, säger Johan Westman.

Har Irene stoppat in godis mellan hans skinkor?

– Det är möjligt att hon har gjort det. Vi utgår från att det är så, säger Johan Westman.

Finns det några bilder på det här?

– Nej. Det är en del av formatet och problemet. Även om man har stor bemanning, kan man inte banda allting. Vi missade det, säger Johan Westman.

Under gårdagen hade alla deltagarna ett möte om det som hänt. Johan Westman beskriver både Jessica och Irene som mycket ångerfulla och de bad båda två Samuel om förlåtelse under gårdagen.

– Samuel vill absolut inte göra någon stor sak av det. Han förstod att det var ett practical joke, även om det ändå inte är okej, säger Johan Westman.

Kommer Irene eller Jessica få någon form av bestraffning?

– Nej. Vad oss beträffar är det helt överspelat.

Johan Westman säger att han har full förståelse för att live-sändningens tittare är arga för att kamerorna varit borta. Under lördagskvällen var alla kameror i sovrummen igång igen.

Tidigare artiklar:

Carina Bergfeldt