Övergreppet censurerades

Kanal 5 släckte sovrumskamerorna

1 av 3 | Foto: KANAL5, HENRY LUNDHOLM
vill lämna huset Jessica Lindgren och Irene Halle stoppade godis och bomullstops mellan Samuel Aronssons skinkor efter att han somnat på knä över sängen. Kanal 5 valde att censurera händelsen och stängde av sovrumskamerorna. Samuel mådde mycket dåligt efter händelsen. I går natt övervägde han att lämna huset.
TV

Samuel Aronsson, 25, fick godis stoppat i stjärten när han sov.

Men trots mer än 50 kameror i huset finns händelsen inte bandad - precis som när Olga drabbades för två år sedan.

- Vi kan inte filma allt, säger Johan Westman.

Flera tittare har upprörts över att kamerorna till sovrummen släcktes utan förklaring. I går bekräftade Kanal 5:s programchef Johan Westman att det berodde på övergreppet under torsdagsnatten.

-När det skedde en sådan sak bestämde vi att själva kontrollera vad som händer i stället för att det går ut live, säger Johan Westman.

Exakt vad hände med Samuel?

- Jessica var inte så delaktig men satte bomullstops i Samuels kalsonglinning. Irene la godis innanför hans kalsonger. Det är möjligt att hon har stoppat in godis mellan hans skinkor.

Finns det bilder på det här?

- Nej. Man kan inte banda allting. Vi missade det.

Andra övergreppet

Torsdagens incident är det andra övergreppet i svensk "Big brother"-historia. Och dessutom det andra övergreppet som alla kameror missat. 2004 blev Olga Kouchnirtchouk berusad på en fest och somnade. Då smörjde deltagaren Jean Kafashian in hennes ben med smör och la en peperoni i hennes trosor. När Olga insåg vad som hänt började hon gråta och produktionen samlade till krismöte. Olga lämnade huset för att bli förhörd av polis och återvände aldrig. Jean blev utröstad ur huset nästföljande utröstning och fick chockad träffa en psykolog när han insåg att han var misstänkt för ofredande.

Olga mådde dåligt

-Olga valde att inte fullfölja anmälan. Hon tyckte att det var jobbigt då, men nu mår hon bra, säger Kenneth Lindeskär som är sambo med Olgas mamma.

Då, precis som nu, fanns alltså inga bilder på händelsen som hjälp vid en eventuell anmälan. Men efterspelet av torsdagens händelse är oklart. Polisen vid Norrmalm kunde under natten inte svara på frågan huruvida en anmälan hade inkommit.

Mycket nedstämd

Under gårdagen hade deltagarna ett möte om det som hänt. Johan Westman beskriver både Jessica och Irene som ångerfulla.

-Samuel vill inte göra någon stor sak av det. Han förstod att det var ett practical joke, även om det inte är okej, säger Johan Westman.

Kommer Irene eller Jessica att få någon form av bestraffning?

- Nej. Vad oss beträffar är det helt överspelat.

Samuel Aronsson var mycket nedstämd under gårdagsnatten och sa att han ville lämna huset.

Skandaler som skakat Big Brother

Carina Bergfeldt