– Jag litade inte på dem

Nu talar Jessica ut om kollapsen i ”Big brother”

Tolkade tecken – som inte fanns Jessica Karlén tvingades lämna BB-huset efter att ha betett sig irrationellt.
TV

Efter sömnlösa nätter och märkliga uttalanden plockades Jessica Karlén ur ”Big brother” i tisdags.

Nu talar hon för första gången ut om sin hälsa och tiden i huset.

– Jag överanalyserade allting, säger hon.

Det var i tisdags som Jessica Karlén, 22, plockades ur ”Big brother” på TV4-kanalen TV11 efter att ha uttalat sig kryptiskt och legat vaken en hel natt.

– Det finns maffia här inne. Vissa som är här är skådespelare och så delar de ut ledtrådar. Som i går när vi fick cigaretter. Det röda står för goda och de blå för onda, sa hon under sista dagen i huset.

Sov ingenting

Nöjesbladet träffar henne på ett hotell i Stockholm, där hon bott de senaste dagarna. Hon betonar att hon mår bra, att hon sovit ut och fått hjälp av psykologer.

– Sista natten sov jag ingenting. Då tänkte jag så mycket. Det var det jag gjorde hela tiden inne i huset när det inte fanns något att göra. Jag tänkte att jag måste klura ut vad spelet går ut på, säger hon.

När produktionen efter den sömnlösa natten ville prata med henne utanför huset fattade hon genast misstankar.

– Jag tänkte att går jag ut kommer jag inte in igen. Jag sa att jag inte tänker lämna huset frivilligt, att de får bära ut mig, säger hon.

Medan produktionen bar henne ut ur huset protesterade hon vilt.

– De ville lugna ner mig. Men jag visste inte om jag kunde lita på dem. Jag trodde att det var en utmaning, ett psykologiskt test.

Upplever du själv att du mådde dåligt?

– Nu gör jag det. Jag tänkte för mycket och överanalyserade allting.

Kan du i dag förklara ditt maffia-uttalande?

– Vi lekte ett spel som heter maffia där inne. När vi hade lekt det var det det enda som man tänkte på. Till slut trodde jag att vi spelade maffia på riktigt. Nu skrattar jag åt det. Varför fick jag för mig något sådant?

”Talar i gåtor”

Har du tidigare upplevt något liknande?

– Nej, det är klart att man ibland har undrat vad en person menar när den säger en viss sak. Att man talar i gåtor eller något sådant. Då trodde jag att ”Big brother” också gav tecken. Jag tolkade tecken som inte fanns, säger Jessica Karlén.

Produktionen meddelar att Jessica Karlén inte kan tas tillbaka in i huset, trots att hon mår bättre nu. Behöver hon vidare hjälp av psykologer kommer produktionen att stå för det.