”Det har gjort honom stark”

Utröstade Niklas mamma glad att ”Big brother” uppfostrade honom

1 av 2 | Foto: Lasse Allard
Niklas mamma Kristina uppmuntrade honom att söka till ”Big brother”. ”Det här har varit uppfostrande. Jag tror att det var en otrolig erfarenhet för honom”, säger hon.
TV

Trots psykoser och sammanbrott – utröstade Niklas Frantassievs mamma tycker att sonen vuxit som människa i ”Big brother”-huset.

– Det har varit uppfostrande, säger Kristina Frantassieva.

Foto: Foto: LASSE ALLARD
Ett flygande farväl Niklas Frantassiev, 20, tvingades lämna ”Big brother” i går. När han gick ur huset blev han tårögd. ”När jag skulle gå så reste sig alla upp och verkligen brydde sig om mig”, säger han.

Rickard Andersson, 27, drabbades av en psykos inne i ”Big brother”-huset.

Efteråt kallade han och hans mamma Jadwiga hela upplevelsen för ”tortyr”.

I går röstades Niklas Frantassiev, 20, ut ur huset – han sökte till programmet i TV11 på uppmaning av sin mamma Kristina.

Och hennes bild av ”Big brother” skiljer sig markant från Jadwiga Anderssons.

– Alla grejar inte att vara instängd. Men det här har varit uppfostrande. Jag tror att det var en otrolig erfarenhet, Niklas är precis i den här sökande åldern. När man försöker hitta sig själv i relationer till andra, säger Kristina Frantassieva.

Tårögt farväl

Dessutom menar hon att sonen blivit en stabilare människa.

– Det här har gjort honom stark och trygg. Det viktigaste han kommer att lära av det här är hur folk egentligen ser honom, säger hon.

Är du stolt över honom?

– Nja, stolt och stolt. Jag var stolt när han gått igenom castingen. Då var jag stolt, men här jo, det handlar ju om att överleva. Men det är ju det vi alla gör oavsett var, säger hon.

Niklas Frantassiev var rörd när han lämnade huset.

– Jag blev tårögd för när jag skulle gå så reste sig alla upp och verkligen brydde sig om mig. Och sen när jag kommer ut är det första jag ser mina närmsta vänner och min mamma och hennes bästa kompis. Då tänkte jag ”shit, de bryr sig”. Jag trodde inte att någon av dem skulle komma, säger han.

”Hon glömmer mig”

I huset har han haft ett förhållande med Roza Kahi. Men han tror inte det kommer att hålla.

– Alla som kommer ut härifrån får ju en statusbeläggande grej. Vissa får större, till exempel som jag, och vissa får mindre. Rosa är en av dem som kommer få lite större, hennes märke kommer växa och då tror jag att mitt namn kommer att försvinna i en dimma och att hon glömmer bort mig, säger han.

Din mamma menar att du mognat genom ”Big brother”, håller du med?

– Det kan jag väl inte säga direkt, lite grann kanske.

FAKTA

Harem-vecka i Big Brother

■ ■ Tre nya tjejer slåss om en plats i ”Big brother”-huset under harem-veckan som inleds i dag. Killarna utser den som får vara kvar.

Marisol Egana, 24, Lidingö.

Madelene Stigsjöö, 25, Göteborg.

Minela Grebenarevic, 22, Växjö.

ARTIKELN HANDLAR OM