Han vann ”Big Brother Maktspelet” 2015

1 av 6
TV

Christian Sahlström vann ”Big Brothers Maktspelet” i Kanal 11.

Kammade hem vinstsumman på en halv miljon kronor.

– Det är jätteroligt men det var en superchock, säger han till Nöjesbladet.

Den tionde säsongen av realityserien ”Big Brother”, som i år har visas i Kanal 11 är nu över. Tävlingen har pågått sedan den 11 oktober och vinnaren heter Christian Sahlström.

– Det är jätteroligt men det var en superchock. Jag har inte fått några indikationer på hur jag ligger till så på så vis är det en överraskning, säger han till Nöjesbladet.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag hade inte ens tänkt på att det skulle bli aktuellt så jag har inte bestämt någonting men jag vet att pengarna kommer att gå till bra saker och kommer att komma till användning även för andra som familj, vänner, eventuellt andra deltagare och säkert hjälporganisationer kan jag tänka mig.

”Ska fira med drinkar, skratt och dans”

Christian har varit inne i huset i 10 veckor och berättar att det har varit tufft att inte få någon ensamtid.

– Det finns ingenstans dit man kan gå och samla energi utan man måste försöka hämta det genom andra hela tiden. Det är egentligen den största utmaningen, säger han.

Hur ska du fira?

– Jag ska krama alla gamla deltagare, min familj och mina vänner som är här. Sen blir förmodligen några drinkar, skratt och dans, säger han.

Förutom Christian hade fyra andra deltagare, Isabella Kino, 23, Sergio Benvindo, 26, Patricia Elmqvist, 32 och Puffen Masgård, 28, chans att vinna en halv miljon kronor. Tittarna har fått rösta på deltagarna sedan i torsdags och det är deras röster som har avgjort ordningen på när deltagarna har fått lämna finalen. Den första som tvingades ut från huset i kväll var Sergio följt av Patricia och Isabella.

Återförenades med sina mammor

Sedan fick Puffen och Christian lämna huset tillsammans för att gå ut till tv-studion och prata med programledaren Adam Alsing, killarna fick även kramas med sina mammor. Strax innan klockan 22.30 avslöjade Adam Alsing att det var Christian som hade vunnit och nu avslöjar han receptet på segern.

– Min enda taktik är att ha roligt och att inte gå in i en massa onödiga diskussioner, säger vinnaren.

Har du klarat det då?

– Ja, det tycker jag.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag låta min champagneindränkta skjorta torka så att jag kan gå ner till de andra, säger Christian.

Det här var första gången som den klassiska realitysåpan sändes i Kanal 11 och premiären blev kanalens mest sedda program med 115 000 tittare men efter en vecka hade antalet tittare i linjär-tv halverats.

FAKTA

Finalisterna

Christian Sahlström, 26, bor i Stockholm och jobbar som skådespelare

Puffen Masgård, 28, som bor i Vestby i Norge jobbar som turistbusschaufför

Isabella Kino, 23, bor i Helsingborg och jobbar i restaurangbranschen.

Patricia Elmqvist, 32, bor i Malmö och jobbar som säljare och artist.

Sergio Benvindo, 26, bor i Västerås och jobbar som dansare och musiker