”Jag var inte den enda i produktionen som grät”

Linda Isacssons fem starkaste minnen från säsongen

Foto: Sanna Sjöswärd
TV

Årets "Bonde söker fru" börjar närma sig sitt slut.

För aftonbladet.se sammanfattar programledaren Linda Isacsson sina starkaste minnen från säsongen.

Bilhaveriet utanför Jönköping

När vi åkte från Pers gård nere i Skåne och skulle upp till Hannas gård i Falköping så stannade vi till för att tanka ungefär sex-sju mil från Jönköping, plötsligt kommer producenten in när jag står och köper kaffe och säger ”bli inte arg nu, men jag har tankat bensin i bilen”.

”Jaha, det är väl bra”, säger jag.

”Jo, förutom att det är en dieselbil...”

Hanna sitter där uppe och väntar, och killarna sitter och våndas. Det är fredag och verkstaden i Jönköping är stängd. Det slutade med att en bärgare kom ner och drog upp oss till Jönköping. Där sitter vi i förarhytten tillsammans med chauffören med en ”Bonde söker fru”-bil i släptåg, haha.

Brandolyckan på Sundbyholms slott

Det sändes inte, men konsekvenserna fick vi se i programmet, och det var brandolyckan. Två stycken åkte till akuten mitt i natten. Först och främst kan man ju fundera på vad de gjorde ute för det fick de inte vara. De skulle hur som helst grilla och någon hittade en dunk med någonting som de hällde på. Det sa bara pang. Tre personer började brinna och två fick kasta sig i vattnet.

Jag blev väckt mitt i natten av att två av våra dejter åkte in till akuten, det var ju lite läskigt.

Hannas slutgiltiga val

När tuffe Johan visar alla sina känslor på en gång. Hanna gråter och Johan gråter. Allt är så äkta. Hanna är genuint ledsen för att hon sårar honom och Johan gråter för att hon inte valde honom. Han blev kär i Hanna. Och han tycker att det är fånigt att gråta. Det visar hur känslig han faktiskt är. Jag satt bredvid, och jag var inte den enda i produktionen som grät.

Och jag tyckte att Hanna och Johan passade bra ihop, så man tänkte att "blir det verkligen rätt nu?". Jag tyckte att det var det absolut starkaste valet.

I samma veva är det oerhört vackert att hon säger till Elias att hon är förtjust i honom. Och han blir så glad att han börjar gråta.

När Wille berättade sina känslor för Peter

Han funderade på om han ska säga eller inte, och på kvällen får han ett tillfälle att berätta vad han känner. Det var väldigt vackert och rörande. Hela situationen var spännande. Wille satsar ju allt på ett kort. Man märker att han är lite nervös innan, och så berättar han... ja, det känns som att han gjorde rätt. Det minns jag som ett fint ögonblick, minnesvärt och kärleksfullt.

När Magnus förklarar för Linn att han är kär i Emma

Magnus får verkligen fatta mod till sig, och han drar ut på det in i det längsta eftersom han vill inte såra någon. Hon hade förstått att Magnus och Emma hade känslor för varandra, och det märks att hon uppskattar hans ärlighet.

Det tyder på att han gillade tjejerna väldigt mycket, att han ville visa Linn den respekten och man fick se andra sidor hos Magnus.

Och det kan han behöva för han har fått så mycket skit under säsongen. Han är en riktigt härlig kille. Magnus är ingen ”sexbonde”, han är en fantastisk kille som bara säger vad han tycker och tänker.

ARTIKELN HANDLAR OM