Här är de nya bönderna

”Bonde söker fru” tillbaka – med Linda Isacsson som programledare

Foto: TV 4
De nya bönderna Ann-Katrin Andersson, Daniel Carlsson, Johan Ivarsson, Ivar Pettersson, Jonas Augustsson, Magnus Gustaphsson, Tomas Samuelsson, Jonas Andersson.
TV

En kviguppfödare, en ölfantast och en countryentusiast.

Så presenteras deltagarna i nya säsongen av ”Bonde söker fru”.

Programledare är fortfarande Linda Isacsson.

Tre mjölkbönder, tre grisbönder, en spannmålsbonde och en kviguppfödare.

Alla söker de efter kärleken.

Den 3 maj introduceras bönderna för första gången i TV 4, men redan nu har bilder på deltagarna släppts.

– Bonde söker fru är Sveriges mest genuina och kärleksfulla program och jag bara älskar det! De relationer, giftermål och nu också bondebebisar som fötts under året som gått är ett ju bevis på att programmet verkligen fungerar. Det finns väldigt många singelbönder i det här landet och nu får ännu ett gäng chansen att hitta kärleken i sitt liv och det känns förstås fantastiskt, säger Linda Isacsson, programledare i ett pressmeddelande.

Efter presentationsprogrammet uppmanas tittarna som vanligt att skriva brev till sina favoritbönder. I höst drar programmet i gång på allvar.

FAKTA

De nya bönderna

Ann-Katrin Andersson

Ann-Katrin är 39 år och bor i Stehag i Skåne där hon arbetar som mjölkbonde. Djuren är Ann-Katrins största intresse och totalt har hon och hennes bror som hon delar gården med 140 nötkreatur, 15 katter och 2 hundar på gården. På fritiden spelar Ann-Katrin fotboll i klubben AIF Stehag i ett lag som kallar sig för Old girls. Nu försöker hon hinna med att träna en gång i veckan men tidigare spelade hon i division 2. Hon har gått buggkurser och tycker mycket om att resa till nya platser.

Daniel Carlsson

Daniel är 24 år och bor i Vedevåg utanför Örebro i Närke. Han är grisbonde och det mesta i hans liv kretsar kring arbetet som lantbrukare men finns det tid över tycker han om att lyssna på country- och westernmusik. Musiken går på högvarv i hans pickup och ibland läser han också westernmagasin. En gång åkte Daniel till Australien för att testa något annat än bondelivet. Han skulle arbeta som bartender men det slutade med att han bodde på en farm och mjölkade kor i stället.

Johan Ivarsson

Johan är 24 år och bor på en gård i Billinge i Skåne. På gården som han driver tillsammans med sin pappa och farfar har han grisar och odlar spannmål. Johan har ofta sällskap av sin hund Maddox som han gärna tar en promenad med under sin lediga tid. Han har dessutom många vänner och vid sidan av arbetet gör Johan sitt bästa för att hinna med ett socialt liv.

Ivar Pettersson

Ivar är 25 år och bor i Skara i Västergötland och är mjölkbonde. Gården drivs av familjen och Ivar arbetar tillsammans med sin bror, pappa och farbror. Ett av hans största intressen är sport. Kanske inte utöva den själv - men att titta på bandy på vintrarna är en favoritsysselsättning. Ivar är dessutom ölfantast, han gillar såväl att prova olika sorter som att läsa böcker om öl.

Jonas Augustsson

Jonas är 36 år och bor på en gård i Örebro i Närke. Han är spannmålsbonde och odlar havre, korn, vete och morötter. Han har bott på gården, som är från 1700-talet, i 11 år. Jonas har sett alla säsonger av Bonde söker fru tillsammans med sina "tv-kompisar". Samma kompisgäng var de som anmälde Jonas till årets säsong. Att fixa hemma i huset är ett annat intresse - och att laga mat efter recept han letat upp på internet.

Magnus Gustaphsson

Magnus är 42 år och bor på en gård i Mattmar, nära Östersund i Jämtland. Han arbetar som grisbonde men har också nordsvenska brukshästar och höns på gården. Hans grisar bökar intill Storsjön med vacker utsikt över Åreskutan. Magnus bakar ofta sitt eget bröd och sina egna bullar. Varje år tävlar Magnus i skogskörning med sina hästar.

Tomas Samuelsson

Tomas är 35 år och bor i Nykil utanför Linköping i Östergötland. Han arbetar med kviguppfödning för mjölkproduktion men han har också ett eget sågverk. På fritiden går Tomas på matlagningskurs och så spelar han badminton en gång i veckan. Han tycker mycket om att resa och har bland annat besökt Tjernobyl dit han åkte med några kompisar.

Jonas Andersson

Jonas är 42 år och bor på södra Öland. Han är mjölkbonde och har 150 kor och 150 ungdjur på sin gård. Jonas är händig och när han hinner tycker han om att fixa hemma i huset. Han lyssnar ofta på ljudböcker, gärna deckare, och ett annat intresse är dykning. Jonas har sin fyraårige son boende hos sig varannan vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM