– Läkarna ska stanna mitt hjärta

Foto: LOTTE FERNVALL
OROLIG FÖR SIN HÄLSA Bonden Jan-Olof Hansson tvingades lämna ”Let’s dance” efter att läkare upptäckt att han hade hjärtfel. Nu äter han medicin dagligen och ska operera hjärtat. ”Man är orolig för hälsan”, säger Bonde-Janne.
TV

Han hoppade av ”Let’s dance” i sista stund sedan ett hjärtfel upptäckts.

Nu måste hans hjärta startas om.

– Läkarna ska stanna mitt hjärta, säger Bonde-Janne till Nöjesbladet.

Foto: Felipe Morales
Bonde-Janne på presskonferens inför ”Let's dance”.

Jan-Olof Hansson, 37, tvingades lämna ”Let’s dance” i TV4 under dramatiska former i vintras. Ett hjärtfel satte stopp för dansdrömmen. Läkarna upptäckte att hjärtat förstorats.

Men sedan dess har läkarna upptäckt ytterligare ett fel.

Hjärtflimmer.

För att hjärtat i stället ska börja slå regelbundet måste Janne sövas ner så att läkarna kan få hjärtrytmen i takt.

– De ska stanna hjärtat för att köra i gång det igen, det slår ju i otakt. Det låter ju halvkonstigt, men läkarna påstår att de har gjort det här i många år så det är väl inte så farligt, säger han.

Ordern: Ta det lugnt

Men först måste hjärtat minska i storlek.

– Jag tar nya prover nästan varje vecka och äter medicin hela tiden, tanken är att man sedan ska bli piggare. Men jag känner bara att jag blir tröttare, säger han.

Ordern från läkarna är hård – ta det lugnare.

Inte lätt om man är bonde och har en gård att sköta.

– Det är svårt, man har ju mycket att göra. Man kan ju inte ligga sjukskriven hur som helst, en annan fungerar ju inte så, säger han.

Samtidigt innebär läkarnas besked en oro.

– Man är orolig för hälsan, men det är delade känslor. Jag mår inte bra av att ta det lugnt. Man är van att jobba och hålla i gång hela tiden. Det är ju ett intresse man har, som bonde och egen företagare.

I ”Bonde söker fru” hittade Jan-Olof Hansson inte kärleken. Men sedan nyår träffar han Cina Mickelsson, 45, som bor i Järvsö.

”Hon är trevlig”

– Vi träffades på en fest med gemensamma bekanta, men jag kände henne sedan tidigare. Järvsö är inte så stort. Hon är trevlig och så har vi mycket gemensamma intressen och är lika till sinnet. Än så länge är det bara att köra på. Det känns bra, säger han.

FAKTA

Namn: Jan-Olof Hansson. Ålder: 37. Yrke: Bonde. Bostad: Gård i Vålsjö utanför Järvsö. Familj: Flickvännen Cina Mickelsson, 45. Tre barn. Inkomst: 126 600 kr (tax.år 2009).

ARTIKELN HANDLAR OM