De är klara för ”Bonde söker fru”

Vasaloppsåkare, dansbandsentusiast och fårbonde bland de nya deltagarna

Bonde söker fru 2011 Övre raden från vänster: Rickard Gustafsson, Fredrik Holm, Per "Pelle" Nilsson, Torbjörn Eriksson, Per-Olov Johnsson, Gunilla Rasmusson, Pär-Ola Nyström och Johanna Nordin.
TV

Nu kommer nya kärlekssugna TV-bönder.

Deltagarna i den sjätte säsongen av ”Bonde söker fru” presenteras.

– De här bönderna är riktiga läckerbitar, säger programledaren Linda Lindorff i ett pressmeddelande.

Fredagen den sjätte och den trettonde maj kommer TV4 visa två halvtimmesprogram som presenterar de nya singel & sökande bönderna för första gången.

Deltagarna kommer att prata om vad de söker efter i sin partner och vilka förhoppningar de har.

Efter porträttprogrammen kan man skicka brev till den bonde som faller en i smaken.

I höst så får vi tv-tittare se om kärleken spirar mellan ladugårdarna.

FAKTA

Årets bönder

Fredrik Holm
Fredrik är 24 år och bor i Sproge i närheten av Klintehamn på Gotland. Han är fårbonde med cirka 100 får och lamm men har också 30 dikor. Fredrik kommer från en lantbrukarfamilj men för ett par månader sedan köpte han en egen gård och han betraktar den som sitt livsprojekt. På fritiden umgås han med vänner. Han tycker också om att resa, senast han var utomlands besökte han Berlin.
Gunilla Rasmusson
Gunilla är 64 år och bor i Gullspång i Västergötland och är hästbonde. Hennes största intresse är hästar men hon gillar också att vara aktiv och att vara ute i naturen. Ett annat intresse är musik, hon är allätare och gillar alltifrån svensktoppen till klassisk musik. Gunilla har två vuxna barn och har också hunnit bli både mormor och farmor.
Torbjörn Eriksson
Torbjörn är 44 år och bor i Stamnared i Halland. Han är köttbonde och föder upp amkor och tjurar men är också lastmaskinsförare. Torbjörns stora passion är matlagning och han gillar att laga all typ av mat. Ett annat intresse är fotboll. Han tycker också mycket om dansbandsmusik och att dansa, gärna bugg eller foxtrot.
Per-Olov Johnsson
Per-Olov är 52 år och bor i Frökärr utanför Karlsborg i Västergötland. Han är både kött- och spannmålsbonde och har bott på gården i hela sitt liv. Per-Olov tycker om att vara aktiv, han tränar regelbundet och åker både Vasaloppet och cyklar Vätternrundan. Han gillar också jakt, fiske och friluftsliv och att se romantiska filmer på tv. Han har tre vuxna barn och tre barnbarn.
Per "Pelle" Nilsson
Pelle är 37 år och bor i Esplunda i närheten av Enköping i Uppland. Han är både kött- och spannmålsbonde och är den 15:e generationen i sin familj att driva lantbruk på gården. Pelle tycker mycket om sociala sammanhang och att bjuda på kalas. Fritiden ägnar han åt jakt tillsammans med labradoren Sigge och att ta golflektioner. Pelle har två barn.
Pär-Ola Nyström
Pär-Ola är 37 år och bor i Fjugesta i närheten av Örebro i Närke och är hästbonde. I hela sitt liv har han haft ett stort hästintresse och i dag tränar och utbildar han hästar på gården. Sedan tio års ålder har han också tävlingsridit. Andra intressen är fotboll och matlagning och han tar gärna inspiration av Per Morbergs kokkonst. Pär-Ola har tre barn.
Rickard Gustafsson
Rickard är 27 år och bor i Stenstorp i Västergötland och är mjölkbonde. På fritiden gillar han att umgås med vänner och fika. Andra stora intressen är innebandy, vattenskoter, skidor och snowboard. Han ser också till att komma iväg på minst en resa per år. Drömresmålen är Nya Zeeland och Australien.
Johanna Nordin
Johanna är 37 år och bor i Trogsta utanför Enköping i Uppland. Hon är hästbonde men har också får, getter, katter, hundar och undulater på gården. Tidigare jobbade Johanna som förskollärare men för ett par år sedan köpte hon gården och satsade helhjärtat på uppfödning av islandshästar och shetlandsponnies. Hon tycker om att umgås med vänner, fotografera, vara i naturen och drömmer om att ge ut en bok.