Deltagarna i Bonde söker fru: ”Maten var bara skit”

1 av 3 | Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Johan.
TV

I tv ser det ut som att "Bonde söker fru"-deltagarna inte bara har fjärilar i magen, utan även god mat. Men så är det inte. Nu riktar flera deltagare kritik mot käket som serveras bakom kulisserna.

– Det var bara skit, säger Elisabeth Hultqvist, deltagare i "Bonde söker fru".

När deltagarna fick höra att de skulle till ett slott där de skulle bli omhändertagna trissades förväntningarna upp.

Där blev det platt fall. Maten var, enligt dem, jättedålig.

– Det var jävligt dålig mat. Bara skit. Dålig frukost, dålig lunch, dålig middag. Det är märkligt när de gör sådana pengar på det. Det är inte svårt att göra god mat. Jag tänkte att jag skulle börja hjälpa kocken. Så fruktansvärt var det, säger Elisabeth Hultqvist, som är en av Bengts dejter.

Blev en snackis

I samma gäng reagerade Marianne Glawe på samma sak:

– Maten smakade liksom ingenting. Vi hade inte väntat oss gourmet-käk, men säkerligen lite mer. Först tänkte jag att det bara var vi tjejer som fick den maten och bönderna äter lyxrätter. Så kollade vi upp det, men de fick samma käk, säger hon.

Hon förklarar att kritiken mot maten spred sig bland de flesta deltagare.

– Det blev en snackis. Och man önskade att vi skulle haft en snackis av andra anledningar. Men det blev i negativ bemärkelse. Tyvärr, säger Glawe.

Jonna Nilsson, en av Johans dejter, förklarar att inbjudan som man fick handlade om en "slottsvistelse". Men det skulle inte bli någon kulinarisk vistelse på slottet.

– Maten var ingen höjdare, säger även hon.

TV4 tar det på allvar

Även bonden Johan Wadborg hakar på i kritiken. Han förklarar att maten var fint upplagd till filmningar.

– Men det var i stort sett skolbespisning. Man hade höga förväntningar på att komma till ett slott och bo där i flera dagar. Men det var ingen speciell upplevelse på något vis, säger han.

När kritiken når TV4:s exekutiva producent Clara Ytterborn blir hon förvånad.

– Kritiken har inte nått oss tidigare tyvärr. Vi kommer absolut att se över detta. Vi brukar utvärdera alla säsonger och vi tar det här på allvar inför framtiden, säger hon.