”Game of thrones räddade mig från livet i prostitution”

Josephine Gillan om annonsen som förändrade allt

1 av 2
Josephine Gillan som Marei i tv-serien ”Game of thrones”.
TV

Serien ”Game of thrones” räddade Josephine Gillans liv.

I en intervju med Daily mail berättar hon vad serien betytt för henne.

– Det har gjort mig till en starkare person, säger hon till tidningen.

Skådespelerskan Josephine Gillan, känd som karaktären Marei i ”Game of thrones”, berättar i en intervju för brittiska Daily mail hur mycket hennes medverkan i serien betytt för henne.

– ”Game of thrones” räddade mig från ett liv i prostitution och har gjort mig till en starkare person. Jag jobbade som prostituerad när jag såg att de sökte skådespelerskor, säger hon till tidningen.

Succéserien letade efter unga kvinnor utan tatueringar, med ”naturliga bröst” och som inte hade något emot att filmas naken.

– Jag skickade omedelbart in en bild och de svarade att de ville ha mig. Jag blev glad och såg det som en fantastisk möjlighet att skådespela. Men jag hade ingen aning om hur mycket det skulle förändra mitt liv, säger hon till tidningen.

Hade erfarenhet

Gillans roll, Marei, är en av kvinnorna som jobbar i karaktärens Littlefingers bordell. Därmed kom hennes tidigare erfarenheten till hjälp när hon ställde sig framför kameran.

– De behövde inte visa mig hur man gjorde eftersom det var hur jag brukade tjäna mina pengar, säger hon till Daily mail.

I intervjun berättar hon även hur det var att jobba med Kit Harington som spelar den populära karaktären Jon Snow.

– Jag pratade med Kit i sminket och han klagade över att behöva färga sitt bruna hår svart. Han var väldigt pratglad och alla kvinnor var tagna av hans närvaro. Jag är inte den enda som är glad över att Jon Snow inte dog, säger hon.

Få bästa kollen på tv, film, musik och populärkultur - följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM