Måns och Annas dagböcker

Foto: Lasse Allard, Erika Stenlund
TV

Måns

Jag sa att jag hade storlek 47 i skor

Nu börjar det dra ihop sig till final. Man ser det överallt - i tidningarna, på stan, på TV. Herregud, vad allt har blivit upphaussat. Jag försöker hela tiden att tänka bort det, tänka bort den enorma press som faktiskt finns där hela tiden. Det är inte helt lätt.

Den här veckan har av mig utnämnts till "vara-snäll-mot-maria-hela-tiden-veckan". Det innebär att jag köper frukost till henne varje morgon, bjuder på en ny Cola light så fort hon druckit upp den gamla och kramar henne lite extra varje morgon.

Man mår jättebra av att vara lite extra snäll.

Dagen började med att jag handlade frukost. Maria blev jätteglad när hon kom instövlandes 20 minuter för sent. Efter repetitionen träffade vi de utröstade paren.

Det var särskilt kul att träffa Carro och Daniel.

På eftermiddagen var vi hos kostymören. Marias dress kommer att innehålla mycket lack och läder. Hon såg inte helt bekväm ut.

Sen tillbaka till repetition och lite het tango. Och därefter Let's dance backstage som var fruktansvärt kul. Men det är alltid lika sjukt att se sig själv i TV.

Jag kommer aldrig att vänja mig.

Jag rusade senare till chatten på TV 4. Där fick jag frågan om vilken skostorlek jag har. Jag svarade 47 för att vara på den säkra sidan, om de egentligen ville ha info om något annat. Jag vågade inte säga 43.

Nu ska jag bege mig till Café Opera där Pink uppträder. Det blir sjukt kul men jag har lovat Maria en tidig hemgång.

Jag planerar att hålla det löftet.

Anna

Min nya klänning var supersnygg

Jag vaknade 07.00 av ett Grattis-sms på telefonen. Jag blev nämligen vald till "Årets kvinna" av Aftonbladet. Det känns fantastiskt. Klockan 09.00 provade jag fredagens nya klänning. Den är supersnygg - svart med en speciell detalj som jag är mycket förtjust i.

En timme senare åkte jag och David till Frihamnen och tränade oavbrutet fram till klockan tre på eftermiddagen. Vi hade bara två korta vattenpauser och åt sushi i bilen på vägen hem. Efter en tidningsintervju åkte jag sedan till musikstudion för att spela in min nya singel. Det gick jättebra.

Sen var det middagsdags och jag gjorde vegetarisk Lapskojs till familjen. Alla tyckte att det var jättegott. Antonio och Vanessa har äntligen kommit hem från Värmland, och det var jättekul att ses igen.

Efter middagen pussade jag familjen hej då, och åkte för att chatta på TV 4. Måns retades med mig för att jag skriver så långsamt på datorn.

När jag kom hem vid 22-tiden började jag beta av sms och telefonsamtal som inkommit under dagen.

Snart är det läggdags, i morgon går jag upp klockan sju precis som vanligt.

Tidigare dagböcker