Dansleken blev allvar

TV

Alla gillar en underdog. Och det var precis vad han var - tills han började ta tävlingen på allvar.

Då dansade han brallorna av motståndet.

Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson fick Anna Book och David Watson att blekna i går. De var bäst och de vann och allt var precis som det skulle. Inga skandaler och inget knas. Bästa man vann. Anna var visserligen favoriten länge, men Måns - Måns-Petter menar jag - körde förbi henne i slutspurten som en dopad ryss. Inget kunde stoppa honom, och han dansade fantastiskt bra i går. Och så har han ju en utstrålning som funkar också. (Fråga min gumsjuka kompis som satt i soffan och refererade höftrörelser hela kvällen.)

Men det ska tilläggas att Anna är en hjälte.

En hjälte som gråter väldigt mycket, men ändå en hjälte.

Så nu är "Let"s dance" slut, och det känns nästan som om en epok går i graven. Det låter bombastiskt, men det är lite sant.

För dansprogrammet som bara skulle vara en lek blev allvar. Och kändisarna som har varit med - varav många faktiskt var helt nya ansikten för svenska folket när de började svassa runt på dansgolvet - har blivit kändisar på riktigt.

Och dansarna lär inte heller behöva muta sig in på krogarna runt Stureplan efter det här racet. Det blev alldeles uppenbart när man fick höra att Malin Watsons gamla avlagda kjol köptes för en smärre förmögenhet. (Budet var på 19000 i går kväll.)

Det har varit hysteriskt helt enkelt, och min mailbox har varit en aldrig sinande källa av mail. Många har skickat kärlek, andra har velat hänga mig högt.

Gemensamt för alla är att de har varit otroligt engagerade i det som bara skulle vara fredagsunderhållning.

Och nu? Nu är det dags för "Rampfeber". Nu ska vi får höra kändisarna sjunga.

Karolina Fjällborg