Sämst enligt juryn – bäst enligt läsarna

Lasse Brandeby väcker starka känslor

TV

Juryn var inte nådig mot Lasse Brandeby. "Det går för sakta" sa Maria Öhrman. Det blev sammanlagt tio poäng för paret – överlägset sämst.

Men aftonbladet.ses läsare tyckte tvärtom att paret var bäst.

Foto: Pether Engström
Läsarnas favorit Lasse Brandeby körde sittdans i inledningan av dansnumret.

Lasse Brandebys tunga steg går inte hem hos juryn. Men de som följer "Let's dance" framför tv:n och datorn uppskattar honom desto mer. Tillsammans med partnern Ann Lähdet hade han strax efter midnatt fått 24,4 procent av de över 19 000 rösterna på aftonbladet.se:s fråga "Vilket par var bäst ikväll?".

"Klart bäst"

"Lasse B är ju klart bäst, vilken utstrålning!! Det är ju Lasse som gör ett annars skitprogram sevärt!!" skriver signaturen Tutten i forumet.

Flera av de som skriver på Nöjeslivs forum är dock missnöjda med Lasse Brandebys framfart. "Det vore kul om programmet kunde fortsätta att vara en spännande tävling och inte förstöras alltmer av sabotörerna som röstar på Lasse Brandeby som ju inte har något med dans att göra och ser ut att kunna få en hjärtinfarkt mitt under programmet" skriver gustafbrent.

"Rolig att se på"

Det är fler inlägg som handlar om huruvida det är rätt eller inte att rösta på Lasse Brandeby än om han dansar bra eller inte. "Svenska folket tycker väll att Lasse är rolig att se på. Därför vill dom kanske ha kvar han.. detta är ändå ingen seriös danstävling!" skriver Annika TK.

En och annan tycker även lite synd om Lasse. "SNÄLLA svenska folk - respektera hans önskan och SLUTA rösta på honom!! ROA inte längre ER SJÄLVA på hans bekostnad" skriver FruFortuna.

Erik Laquist