Lasse Brandeby kvar mot sin vilja

TV

Trots vädjan om att få slippa mer dans gick Lasse Brandeby vidare från fredagens ”Let's dance”.

Tillsammans med Ann Lähdet kommer juryns hackkyckling och tittarnas favorit tillbaka igen nästa fredag.

Lasse Brandeby har den senaste tiden gjort klart att hans motivation inte är den bästa. I fredagens Aftonbladet förklarar han att han från början inte väntat sig vara kvar så länge i tävlingen.

– Jag hade från början tänkt att vi skulle vara kvar sju program. Om vi blir utröstade nu kommer en stor sten att falla från mitt bröst, sa han inför kvällens program.

Vädjade att inte rösta

Redan för några dagar sedan berättade Lasse Brandeby att han ville åka ut ur ”Let's dance”. Efter förra veckans final – som föregicks av att han kollapsade på grund av kräksjuka – kände han sig helt knäckt. Om sitt eget uppträdande den gången sa han:

– Jag skulle ju naturligtvis inte varit uppe på golvet överhuvudtaget.

När inspelningarna för filmen "Tatuerad torso" drog igång i Göteborg i måndags försvann fokus från dansen ännu mer. Motivationen hade nått botten. Det gick så långt att konkurrenterna vädjade till tv-publiken att inte rösta på honom.

Publikfavorit

Men tv-publiken tycker om Lasse Brandeby. Mer än vad han själv vill. En fjärdedel av aftonbladet.ses läsare tyckte att han och Ann Lähdet var kvällens bästa par.

Därför var det inte helt oväntat att han med tunga steg skulle ta sig vidare. Nu är han och Ann Lähdet ett av de sex par som tävlar nästa fredag.

Erik Laquist

ARTIKELN HANDLAR OM