”Vi är inget par än, men...”

Läs hela chattet med Let's dance-finalisten Martin Lidberg

TV
Foto: mats strand
Martin Lidberg tog en paus i finalträningen och chattade med aftonbladet.se:s läsare.

Martin Lidberg säger: Nu sitter vi här och är nyfikna på era frågor. Vi ska svara så ärligt som möjligt.

säger: Heeej martin ! Hur går det med träningen till finlaen på fredag ? :D

Martin Lidberg säger: Det går jättebra med träningen, vi har fått kämpa väldigt hårt för att sätta alla de tre danserna. Det var tufft i början av veckan men börjar danserna sitta.

Ollivia säger: Hej Martin! Du verkar så ödmjuk. Är det kanske så att stora starka killar väljer brottning för att få kramas?

Martin Lidberg säger: Det kanske ligger något i det, men jag försöker alltid vara mig själv. Jag tror man vinner på det. Tack för att du tycker att jag framstår som ödmjuk, det gläder mig.

Ronnie säger: Tjena Martin, är grymt impad över hur du utvecklats som dansare under den här tiden. Får nästan en annan att tro att man kan lära sig dansa trots att man spelar ishockey och är stel som ett kassaskåp. Nu till frågan, ligger det nån sanning i det där om att du skulle ha tagit danslektioner ifrån ett proffs?

Martin Lidberg säger: Nej, det stämmer absolut inte. Det var en danslärare som var på ett ställe där vi tränade och då kom han fram och tipsade mig om hur jag ska hålla armarna och så. Det får man göra, och liknande tips har alla andra fått också från andra tränare. Det man inte anlita någon för privatlektioner och det gjorde inte vi heller.

johanna säger: Grattis, grattis Martin! Wah, trodde du själv att du skulle gå till FINAL??? Stor eloge till Cicci som har lyckats så himla bra å vilken härlig koreografi(valsen framför allt!!!) Stort lycka till nu på fredag! Du är ändå redan en VINNARE!!! Kram från Johanna på ön

Martin Lidberg säger: Från början trodde jag inte det när jag såg hur duktiga många var. Men jag är väldigt envis, och van att kämpa hårt. Men visst är jag överraskad att jag utvecklats så mycket att jag kommer till final. Det är inte lätt att få ett kylskåp att dansa!

petra säger: Frågan som alla vill ha svar på, hur äkta är era känslor för varann?Och hur känns det att få det så omskrivet i media?

Martin Lidberg säger: Det känns jobbigt att det skrivs så mycket om det i media. Sen har jag också hört att vi spelat på romansryktena, men vi har hela tiden förnekat att vi skulle vara ett par. Men däremot har det växt fram starkare känslor än vanlig vänskap för både mig och Cecilia. Vi är fortfarande inget par, men får se vad som händer när vi är klara med det här.

säger: Hej Martin! Hur hårt ska du sattsa på brottningen i fortsättningen. bilir det bara dans ! Lars

Martin Lidberg säger: Jag funderar på att göra comback på OS i Peking 2008 och blir det så så kommer jag vara 100% koncentrerad på brottningen då. Jag bestämmer mig inom de närmaste månaderna.

Brottarn säger: Kör du Small i dina dräkter på Lets Dance? Det är i alla fall väldigt tajta kläder du har på dig.

Martin Lidberg säger: Ja, kläderna har vi bestämt tillsammans med tv 4-personalen. Jag kan hålla med om att de har suttit lite väl tight några gånger.

nikk säger: hejjjj martin viner du på fredag eller ?

Martin Lidberg säger: Jag måste tro på mig själv, men det kommer bli stenhårt.

Eva säger: Tycker folk att det är omatcho med dans när man hållt på med matchosporter som brottning och sumo?

Martin Lidberg säger: Det tror jag absolut inte. Det är nog jättebra att visa att killar som hållit på med tuffa idrotter kan visa att dans också är en idrott - och en vacker sådan. Det är bra för dansen tror jag.

Maria säger: Vilket dans gillade du bäst?

Martin Lidberg säger: Jive, som är mycket snabb och fartfylld. Vi dansar jive på fredag, dessutom.

johan säger: hur mycket äter du varje dag ?

Martin Lidberg säger: Jag brukar äta cirka fyra mål om dagen, varav två varma. Nu under Let's dance kanske det inte har varit lika stora portioner, jag har gått ned sju kilo under tävlingen.

Sofia säger: Kommer du och Cissi fortsätta dansa och isåfall vilken dans? Vilken är er favoritdans?

Martin Lidberg säger: Vi har ju fått en del uppdrag där vi ska dansa, och sen kommer vi kanske träffas en del och dansa lite. Men jag platsar inte för någon tävlingsdans, de tankarna kan vi lägga ned redan nu.

sara säger: hur tränar du för att kunna bli så vig.

Martin Lidberg säger: Vi stretchar mycket i brottningen och tränar en del acrobatik så man blir mjuk och smidig.

säger: Journd frågar. Hej Martin är det svårt att lära sig alla steg som måste bytas från , steppdans, tango, vals,m,m.Tycker du är en ricktig tävlingsmänniska du är toppen och jag önskar dig , och din underbara danspartner lycka till på fredag. Och de som går bakom ryggen på er, är bara så avundsjuka, Många kramar , Från ett Fans från Gävle.

Martin Lidberg säger: Tack så hemskt mycket frö de fina orden. Det är kanske det som jag tycker är svårast, att få alla steg att sitta i huvudet. Då ska det sitta i ryggmärgen, när man står där på fredagen.

johanna säger: tror du att jiven kan bli bättre än den förra som ju var toppen?

Martin Lidberg säger: Man försöker alltid förbättra sig, men då hade vi en dans att träna på - nu har vi tre. Men jag hoppas att jag kan förbättra den.

WheelchairGuy säger: Varför ställde du (Martin) upp i Let's Dance?

Martin Lidberg säger: Det är inte varje dag man får chansen att lära sig dansa, och jag såg det som en rolig utmaning. Jag gillar utmaningar.

Andy säger: Hej! Vad tar du i bänkpress? Lycka till på fredag!

Martin Lidberg säger: Jag har gjort 170, men det tar jag inte i dag. Det är nog tre år sen nu...

Maria säger: Vad har varit jobbigast under let's dance?

Martin Lidberg säger: Det är nog mentalt, pressen att prestera max inför människor som ska bedömma en - och i direktsändning också.

Moe säger: Martin vi håller på dig, bara en fråga hur har du lyckas från att vara en brottare till en dansare???

Martin Lidberg säger: Jag har försökt att hitta paraleller från mitt idrottande och föra över det på dansen genom att vara fokuserad och ha väldigt roligt. Dessutom hade jag turen att få en så otroligt duktig dansare som Cissi.

mia säger: Vad längtar du mest efter att göra när Lets Dance e över?

Martin Lidberg säger: Få sova ut en morgon och vakna upp och inte tänka på att man måste lära sig en massa steg. Och sedan att få tid att umgås med vänner och nära och kära som man inte hunnit med under de här fyra månaderna.

Me säger: Va har du för taktik inför finalen? Hejar på dig! Puss

Martin Lidberg säger: Det är att gå in och ge gärnet bara. Och verkligen ha roligt och försöka vara i nuet.

Hakob säger: Skulle du ha någon chans mot Magnus Samuelsson i brottning?

Martin Lidberg säger: Om det gällde att mäta vår styrka så skulle jag inte ha en chans. Men gäller det brottning så skulle inte HAN ha en chans. Han är ju väldigt stark och duktig på det han gör.

Petra säger: Vad tyckte du om Lasse och att han åkte ut?

Martin Lidberg säger: Jag tyckte att det var synd om Lasse eftersom han mådde så dåligt och ville åka ut. Men han höll verkligen uppe glädjen i träningslokalen fram tills att han åkte ut.

brottarn säger: Rätta mig om jag har fel men visst har du ett förflutet som breakdansare?

Martin Lidberg säger: Jag höll på lite när jag var 14-15 år, tränade på ungdomsgården i Farsta men det var så länge sen så jag minns knappt något alls.

brita säger: Hej Martin, jag undrar om dansen kommer att kunna utveckla din brottning? Du blir väl inte för ödmjuk?

Martin Lidberg säger: Nej, jag har alltid en förmåga att ta fram aggressioner när jag går upp på mattan. Men jag tror att jag kommer ha nytta av mjukheten jag fått genom dansen.

elis säger: kommer du bli ledsen om du ska inte vinna lets dance???

Martin Lidberg säger: Jag kommer bli besviken för stunden, men när det har lagt sig kommer jag ändå vara nöjd att komma ända till final. Vi har haft så roligt under den här resan.

Moderator säger: Nu kommer den sista frågan till Martin. Många vill få svar på sina frågor, tyvärr hinner vi inte med alla.

fi säger: Har ni verkligen tid med chat nu? Ni måste väl träna?

Martin Lidberg säger: Ja, vi tränar väldigt mycket men det är viktigt med återhämtning också. Vi passade på i en paus att chatta med er och vi tycker det är viktigt att få fram hur vi känner och läsa era funderingar.

Moderator säger: Tack till Martin och alla ni som chattat med honom! Klockan 14:00 kan ni chatta med Tobbe Blom.

Martin Lidberg säger: Vi vill tacka alla för erat stöd, och vi hoppas ni är nöjda med svaren ni har fått. Vi ses igen klockan åtta i tv-rutan. Cissi hälsar så gott till alla också. Brottarkramar från Martin.

ARTIKELN HANDLAR OM