Lidbergs viktras

Har tappat 7 kilo muskler: Jag vill inte bli så stor igen

1 av 3 | Foto: Maria östlin, johanna reeder
"ormen ville strypa mig" ”Den där jäkla bilden. Den togs precis innan OS. Den här bilden publicerades aldrig, för ormen började strypa mig och Jonas Wahlström på Skansen sa att den kunde vara lite vild i början, säger Martin Lidberg. I dag är han sju kilo muskler lättare.
TV

Han var ett klumpigt muskelberg.

Men fyra månader med ”Let’s dance” har fått honom att tappa sju kilo muskler.

– Jag vill inte bli så stor igen, säger Martin Lidberg.

För fyra år sedan vägde VM-brottaren Martin Lidberg, 34, 101 kg. Han stod på toppen av sin karriär och hade just tagit VM-guld.

”Var helt fyrkantig”

– Rent utseendemässigt trivdes jag inte med den kroppen. Jag tyckte själv att jag var för stor. 181 cm lång och 101 kilo, jag var helt fyrkantig, säger Martin.

Nu, efter fyra månader med ”Let’s dance”, väger han 89 kilo. Sedan januari har han gått ner sju kilo, nästan enbart muskler.

– På ett sätt trivs jag med att vara lite lättare. Men när jag tittar mig själv i spegeln tänker jag att gud vad smal jag är.

– Men jag har aldrig brytt mig så mycket om kroppen. Det är mer för brottningens skull jag har varit tvungen att vara stark och då kommer musklerna automatiskt.

Lågintensiv träning

På samma sätt har de försvunnit med dansens hjälp.

– Det är verkligen lågintensiv träning under många timmar och det är förbrännande för hela kroppen, säger Martins danspartner Cecilia Ehrling, 22.

Hur har omgivningen reagerat på den nya Martin?

– Alla säger att du är mycket snyggare i kroppen nu, säger Cecilia med ett leende.

– De flesta tycker nog att det är en förbättring. Men mina brottarkompisar säger att jag är spinkig och behöver biffa till mig igen, skrattar Martin.

Förlorar identitet

– Man förlorar lite av sin identitet när man är van att se ut på ett visst sätt.

Om han väljer att satsa på OS i Peking nästa år måste han gå tillbaka till muskelberget Martin.

– Jag måste börja hårdträna om en månad kanske. Men om jag inte satsar på comeback 2008 går jag hellre runt med lite smalare och lättare kropp. Jag vill inte ha tillbaka alla sju kilo.

Martin om ...

Läs även

Tidigare artiklar

Therese Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM