Anklagas för fuskträning

Lidberg: De har gaddat ihop sig mot mig

Foto: stefan jerrevång
"STÄMMER ABSOLUT INTE" Martin Lidberg och Cecilia Ehrling i ”Let’s dance” anklagas för att ha fusktränat. ”Det stämmer absolut inte”, säger Martin Lidberg.
TV

Martin Lidberg anklagas för fusk.

Nu skakar storbråket ”Let’s dance”.

– Det finns ett gäng som har gaddat ihop sig och ägnar sig åt smutskastning, säger han.

Tre dagar innan finalen har ett bråk blossat upp i ”Let’s dance”. I ena ringhörnan: Martin Lidberg, 34, och hans danspartner Cecilia Ehrling, 22. I den andra: personer som anklagar dem för att ha tagit danslektioner hos en av Sveriges främsta danstränare, Cecilias tränare Per Palmgren.

”Det är ju fusk”

– De har tagit lektioner i över en timme vid upprepade tillfällen. Alla vet om det och tycker att det är förjävligt. Det är ju fusk, säger en källa inom produktionen.

En annan, väl insatt, källa menar att det har skapat irritation.

– De själva har sagt att de inte har gjort något fel. Men sen är frågan var gränsen går. Om man står med någon i en hel timme anser jag att det är en lektion.

Martin Lidberg bemöter anklagelserna med en suck.

– Det stämmer absolut inte. Jag har träffat honom två korta tillfällen i hela mitt liv. Han bor inte ens i Sverige utan kommer hit i bland och undervisar och då kom han fram och sa vad vi skulle tänka på.

Ledsen och utfryst

– Om han inte får visa mig några smågrejer, då får de diska flera för det är många som har fått hjälp av de gamla deltagarna, säger han.

Situationen har blivit så jobbig att Cecilia har varit ledsen och känt sig utfryst.

– Man har kämpat nu i fyra månader och det känns så tråkigt att man ska bli smutskastad. Jag hoppas att folk inte tror på det.

Finalmotståndaren Tobbe Blom kände inte till de påstådda privatlektionerna.

– Det är klart att alla ska tävla på samma villkor, men för mig låter det helt osannolikt att de har gjort något sådant, säger han.

Tidigare artiklar

Therese Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM