"Från en bajamaja i Krakow till en tajt byxa"

Malin Wollin gillar speedwaymästaren men dissar "Maria Störman"

TV

Jag har inte sett Let’s Dance tidigare, jag är en På spåret-tjej. Kvällens text blir därför en analys med nya, okunniga ögon. Jag är nu på samma nivå som ni var för fyra veckor sedan; Jag kan inte sluta fundera över vilka som har legat över varandra, jag slås av hur smala alla tjejerna är och hur fantastisk Susan Lanefelt ser ut för att vara lika gammal som min pappa.

Min favorit ikväll är Tina Nordström. Vilken kaxmaja, vilken vamp, vilket fokus. Hon imponerade stort på mig och jag förstår att det krävdes extrem motivation för att hålla det där fantastiska skrattet stånget.

Maria Öhrman hade rotat i utklädningslådan syrran och jag hade som barn. Full av mormors klänningar och oäkta smycken levererade hon kvällens frostiga snyting rakt i fejset på den underbara grisbonden Karl-Petter. ”Du är fortfarande underhållande på ditt vis” Jamen bättre det än att inte vara underhållande på något vis Maria Störman.

Jag har varit nyfiken på att se en redig karlakarl som Tony Rickardsson strutta runt i tights och skor med klack. Det är svårt att ta på allvar men på samma gång är det underbart befriande att se. Från en bajamaja i Krakow till en tajt byxa och sidenjacka. Och så plötsligt inser jag vem som är min drömdeltagare i Let’s dance nästa år; ”Och nu i en paso doble; Göran Persson med partner”

Fråga 1: Är inte slow foxtrot tråkigt som en vit tvätt i sextiograder en dag mitt i veckan? Tråkigare än vals, tråkigare än allt.

Fråga 2: Har jag förstått saken rätt? Tänder svenska kvinnor på Mattes Dirty Santches-look? Obegripligt. Jag vill bara beställa nachos.

Veckans plus: Började Danny gråta när han stod inför domarna? Jag vet inte. Låt oss bara slå fast att killen blev väldigt glad.

Veckans minus: Det var svårt att fokusera med Joachims sabla tjat om att Carin da Silva inte verkade ha någon bh och att hon bara är 22. Nästa vecka återgår vi till På spåret och Björn Hellbergs inte fullt så fasta rumpa.