Linda gifter sig i hemlighet

”Vi har bestämt datum”

Stora dagen nära Klick! kan avslöja att Linda och och fästmannen Martin Cullberg ansökt om hindersprövning. Intyget gäller bara i fyra månader. Så innan dess lär bröllopet äga rum.
TV

Nu byter hon stass mot skrud.

Allt tyder på att Linda Lampenius skrider till altaret – mitt under ­segertåget i ”Let’s dance”.

– Vi gifter oss snart, säger hon till Klick!

Foto: Magnus Sandberg
Visste ingenting Lindas danspartner Daniel da Silva visste inget om det stundande bröllopet när Klick! bad om en kommentar.

Hon har gått från klarhet till klarhet i ”Let’s dance”.

Tränar stenhårt, sju dagar i veckan.

En disciplin som lönar sig. Förra fredagen fick hon högst röster av både juryn och Aftonbladets läsare (hela 58.8 %). Men trots att karusellen går i högvarv ser den inte ut att kasta omkull 37-åriga Linda Lampenius giftasplaner.

Det blir snart

Mycket tyder på att violinisten står som brud redan om några veckor. Mitt under den pågående danstävlingen.

– Vi har bestämt datum, säger Linda när Klick! ställer frågan om det stundande bröllopet.

– Det blir snart. Mer kan jag inte säga.

Men Klick! kan avslöja att Linda och fästmannen Martin Cullberg, 34, redan ansökt om hindersprövning hos myndigheterna – närmare bestämt den 22 oktober förra året. Intyget, som ska tas med till vigselförrättaren, gäller endast i fyra månader. Lindas och Martins går ut i februari.

Inget sommarbröllop

En passande månad om paret vill pricka in en högtidsdag i almanackan. ”Alla hjärtans dag”, skottdagen och Lindas 38-årsdag inträffar alla under de kommande veckorna.

– I Finland har de haft rubriken att det blir ett sommarbröllop, eftersom jag sagt att det blir snart . Vi bara skrattade. För det blir tidigare, säger Linda.

Men exakt bröllopsdatum vill hon inte avslöja.

– Det blir någon gång mellan nu och sommaren, säger hon.

Ihop i ett år

För drygt ett år sedan träffades hon och advokaten Martin Cullberg. Tycke uppstod direkt. I somras förlovade sig paret vid ett stenbrott på Gotland.

Gifter ni er i Finland eller Sverige?

– Vi kommer inte att gifta oss på någonderas hemort. Varken min eller Martins.

Detaljer vill hon inte gå in på. Men att bröllopsklockorna hörs allt ljudligare är ingen hemlighet.

Blir det ett kyrkbröllop?

– Jag vill gifta mig i kyrkan. Men både jag och Martin känner så otroligt många människor och har ett stort antal vänner. Även internationella. Om man skulle bjuda in alla blir det ett jättebröllop. Då blir den dagen inte bara för mig och Martin.

– Att gå in i kyrkan, när alla står upp och tittar på mig och kameror tar bilder, det blir som att gå in på scenen och uppträda igen.

I stället satsar paret på ett bröllop i storlek mindre.

– Det blir litet och intimt.

Men de oväntade framgångarna i ”Let’s dance” kan komma att krocka med vigselplanerna. Om de håller sig kvar i tävlingen kan paret tvingas skjuta fram bröllopet till senare i vår och måste då förnya hindersprövningen.

Bröllopsvalsen sitter

Även om tävlingen kräver stenhård träning varje dag verkar Linda säker på sin sak – kärleken behöver inte konkurrera med dansen.

Kommer du att hinna med dans­träningen?

– Jag är absolut med. Jag har fått en sådan jäkla spirit för det här med ”Let’s dance”. Jag kommer inte ge upp det för något annat. Jag vill verkligen lära mig nya danser varje vecka.

Och att dansa bröllopsvals, det kan hon nu.

– Absolut.

Da silva vet ingenting

Lindas danspartner Daniel da Silva, 26, vet ingenting om det stundande bröllopet, som kan kosta paret viktiga träningstimmar. Han blir alldeles paff.

– Jag vet ingenting om det här, säger han till Klick!. Det enda jag vet är att de pratat om att gifta sig. Sen har jag ingen aning om när, eller vad för typ av bröllop.

Dansparet har ett tufft träningsschema utan lediga dagar.

– Vi tränar varje dag och har inte haft en ledig dag sedan i julas. Men förhoppningsvis får vi någon lördag ledig.