Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Man måste bara älska Tony Irving

Martin Söderström om ett filmtema som gav Let's Dance ny fart

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.

Har länge tänkt att ”Let’s dance” har en del att lära av ” Idol”.

En av de faktorer som faktiskt gjorde den där sångsåpan hållbar var ju att de skiftade teman från vecka till vecka.

Ibland skitnödiga och obegripliga teman, men ändå. Det blev en variation och ett naturligt sätt att hålla tittaren intresserad.

Allt detta har jag saknat när kändisparen svassat runt över den nitiskt putsade parketten vecka efter vecka. Jag har längtat efter en omväxling som är betydligt mera konkret och skiftad än, säg, skillnaden mellan en cha-cha och en tango.

Efter åtta fredagar med en akut känsla av deja vú har det liksom blivit roligare att fundera över varför bandet alltid låter lika pigga som ett gäng abborrar som daskats mot relingen en gång för mycket. Eller varför kläderna ständigt ser ut att vara något som borde ligga och brinna på den goda smakens sophög för all evig framtid.

Med kvällens filmtema fick programmet plötsligt ny fart och luft under vingarna igen.

En referenspunkt för oss lekmän att relatera till. De mest lyckade exemplen, Tina och Tobias samt Tony och Annika, blandade på ett snyggt och hjärtligt sätt in originalmoves från de filmer de tilldelats och lyckades skapa något som var genuint underhållande.

Visst var resultaten bland paren minst sagt varierande, men det blev generellt betydligt roligare tv än vad som varit fallet på många veckor.

Jag är den förste att tacka och bocka för det.

   

Efter förra veckans krönika var ni många som reagerade.

Åtskilliga som uttröttat höll med om att det hormonkokande snusksnacket i programmet borde pluggas igen. Andra tyckte att jag borde gå och lägga mig.

Ungefär som det brukar vara, alltså.

Men mest fastnade jag för en kvinnlig läsare, som upprört menade att det inte är Hellenius (som för övrigt höll sig beskedligt på mattan ikväll) som är ensamt ansvarig för att pratet i ”Let’s dance” sällan rör sig ovanför den översta gylfknappen.

”Glöm inte att skriva om tantslemmet! Almenäs och hon Wilson är hopplösa de också. Deras dreglande över snickar- Matte är ä-c-k-l-i-g-t! Skriv det”, uppmanade hon.

Härmed framfört.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet