Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Som småputtrig popcorn-tv”

Nöjesbladets Martin Söderström om kvällens "Let’s dance"

Det har gått på tomgång ett tag nu.

Men glitterfodral och rumpskak räddar det mesta.

Och äntligen fick vi lite action i programmet.

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör. Foto: HANNAH MODIGH.

Det är inte så att det inte har varit trevligt. För det har det. Men inte mer än så. Trots ett på papperet imponerande startfält har årets omgång av ”Let’s dance” haft förbluffande svårt att få luft under vingarna. Som småputtrig popcorn-tv har det varit lika effektivt, och just trevligt, som alltid. Men det var inte förrän ikväll som själva programmet började på allvar, som det äntligen blev lite action framför tv-kamerorna och inte bara i tidningsrubrikerna.

Inte en dag för tidigt, om ni frågar mig.

Och precis som förra året krävdes det en avdamning av samban för att höja såväl tempo som temperatur. Flera par imponerade rent av stort. Magnus Samuelsson som glitterullad falukorv med turboskak i stussen var kvällens mest effektiva charmoffensiv. Elisabet Höglund, som alltid, ett under av kämpaglöd och hjälteinsats. Och Niclas Wahlgrens partner Jeanette Carlsson paraderade i ”Let’s dance”-historiens kanske mest minimala klädesplagg. Någon sorts halvnaken blandning av gnistrande sambafodral och en strimlad smurf. Säkert kittlande, för den som går igång på sånt…

   

Någon som förvånades över att Hasse Aro slutligen fick bita i gräset? Vecka efter vecka har han gett det rödkindade konferensstuffandet ett medelålders ansikte. Bara slipsen i pannan som fattades.

   

Ja, Tony Irving, du gillar att dregla över muskulösa karlar i kroppsnära kläder. Vi har fattat det nu. Fair enough, men kan vi släppa hormonsargen och gå vidare tack? Precis som jurybrudarnas tantslemsdreglande över snickar-Matte förra året drogs ett par salivstänkande varv för långt börjar det här kännas ordentligt trött.

”That joke isn’t funny anymore”, som The Smiths sjöng en gång i tiden. Ska vi säga så?

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet