”Var det någon mer än jag som höll på att somna?”

TV
Lovisa Madås är aftonbladet.se:s ”Let's Dance”-krönikör. Hon är till vardags redaktionschef på Allt om Stockholm. Är tangobiten och har börjat testa Lindy Hop.

Med sitt filmtema har Let’s Dance säkerligen lyckats höja nyfikenheten hos sina tittare. Alla har vi sett någon av de filmer som gestaltades i kväll på dansgolvet. Inkluderande så det förslår. Men trots mina filmvetenskapspoäng är det inte film jag tänker på när fyrans danssåpa rullas upp i min teve – jag tänker på cosplay. Vafalls tänker du kanske. Men den japanska maskeradformen där man klär ut sig till en karaktär ur mangans eller animens värld (eller för den delen någon annan genre) fladdrar förbi både en och två gånger. Det gäller att klä ut sig, kliva in i karaktären och leva ut sin kärlek. Tyvärr hade vi inte förmånen att se Magnus Samuelsson utklädd till Alf eller Laila Bagge som teletubbie men det hade varit roligare än kvällens givna filmer. Skönheten och Odjuret, hur krystat känns inte det?

Två par hade det bäst förspänt på pappret: Morgan Alling är hyllad skådespelare och Niclas Wahlgren var med i filmen G. Alling levde upp till mina förväntningar medan Wahlgren mest såg ut som en av medlemmarna i Melodifestivalaktuella Star Pilots (tur dock att han slapp dansa till deras hemska låt Higher). Att Niclas vita pilotuniform drog en och annan röst är nog ingen vild chansning, män i uniform har ju som vi alla vet en tendens att gå hem i stugorna. Men trots uniformen fick han lämna programmet. Vem vet, kanske hade han kommit längre genom att dansa en låt ur G?

Men det var inte bara dans i kvällens program - eller för att vara ärlig – det var väldigt lite dans. Resten av programmet var en uppsjö av trötta skämt och sega inslag. Det är bara fem par kvar i leken. Med andra ord måste programmet fylla ut sina sändningsminuter, jag förstår det. Men var det någon mer än jag som höll på att somna under alla skämtinslag? Jag håller med Ronny Svensson som i ett av inslagen gav den påhittade Let’s Dance-filmen en etta. Att dra in High School Musical-gänget hade i alla fall en viss relevans. Varför inte ta tillfället i akt och bjuda in Sveriges vassaste dansare i till exempel lindy hop för en show?

Nog klagat. Nu ser jag mest fram emot nästa veckas drabbning där paren ska dansa två danser var. Färre skämtinslag som inte är roliga och mer dans – såsom det var tänkt i tidernas begynnelse.

FAKTA

Veckans

Laila Bagges paso doble var ursnygg. Men hetast var ändå hennes partner Tobias outfit (minus capen). Hans Star Wars-mundering hade lätt passat på Stockholm Fashion Weeks catwalk.

Veckans

Let’s Dance är ett dansprogram, inte ett sminkprogram. Eller? Det är nästan så man börjar undra efter alla sminktips och inzoomningar på läppstift, puder och krämer. Vill jag ha sminktips lyssnar jag på Susanne Ljung.