Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

I vilket omklädningsrum glömde man spänningen?

Nöjesbladets Martin Söderström om kvällens ”Let’s dance”

De säger att det börjar dra ihop sig. Att det vankas final.

Det är naturligtvis sant. Så var är spänningen? I vilket omklädningsrum glömde man den?

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör. Foto: HANNAH MODIGH.

Det är bara två program kvar nu. Det hade kunnat vara tolv. Årets upplaga är nästan över – och ”Let’s dance” har fortfarande inte blivit spännande.

Inte för en sekund, inte ens såhär nära det förmodat darrande målsnöret. Trojka Almenäs/Hellenius gör givetvis vad de kan för att trissa upp någon sorts inbillat raffel.

Vilket naturligtvis är i sin ordning, det är ju deras jobb.

Men ikväll, precis som under hela den evighetslånga gångnasäsongen, fanns det så gott som ingenting att hänga uppnågon sorts förväntan på. Kanske är det helt enkelt inte svårare än att det, faktiskt, inte är något som står på spel. Ingen karriär som står och faller med vinst eller förlust, ingen gigantisk pengasäck att tampas om, inget guldkantat kontrakt eller evigt höftvickande framtid som dansproffs som hägrar.

Jämför med såväl ”Idol” som ”Melodifestivalen”, två program som liksom dansleken också lockar en svindlande hög andel svenskar till varje program. Där rör det sig om en framtida popkarriär, respektive en kamp om vinsten i Eurovision som föresvävar.

Tro fan att man känner pressen då, och lägger i varenda till buds stående växel för att briljera.

I ”Let’s dance” är det liksom mest en glasdoja med tillhörande blomsterkvast som utgör vinsten. That’s it.

Och även om det alltid är lika trevligt att se truligt charmige Magnus Samuelsson nöta parkett så förblir spänningen lika frånvarande som David Hellenius sinne för smakfull humor.

   

Med det inte sagt att kvällens show saknade underhållning.

Morgan Allings fulgroggsdoftande cirkusbugg kan rentav tillhöra en av säsongens skönaste stunder. Och även om juryn var ovanligt surmagad mot tittarfavoriten Laila Bagge kan ingen ta ifrån henne att öppningsnumrets cheerleader-outfit var ett rött litet mirakel av smakfull hetta.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet