Spärras in i en bur

Magnus skräck: Jag gillar inte när det blir för trångt

Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL Här sitter världens starkaste man inburad. ”Faktum är att om man ska in i grottor och
sånt där det är för trångt så gör jag det bara om jag är tvungen”, säger Magnus Samuelsson.
TV

Med elva veckor av dansuppvisningar har världens starkaste man fångat svenska folkets hjärtan.

I kväll spärras han själv in – i en minimal träbur.

– Jag gillar inte när det blir för trångt, säger Magnus Samuelsson.

Rekvisitan inför Magnus Samuelsson, 39, och Annika Sjöös, 27, stora finalnummer i kväll är minst sagt uppseendeväckande.

Till och med för huvudpersonerna själva.

Innan hade de bara sett den på bild. Men i går fick dansparet för första gången se den primitiva bur – byggd av trädpinnar, stålvajrar och snören – som Magnus ska sitta inlåst i när de går ut i sin sista dans tillsammans.

Finalisterna hade räknat med ett betydligt större bygge.

En kvadratmeter bur

– Får jag ens plats i den där?

Magnus skrattar till.

– Jag trodde jag skulle kunna springa lite från hörn till hörn i den. Jag såg på bilden att den var fyrkantig och förutsatte att den skulle vara två meter hög, säger han.

I stället buras Magnus in i en kvadratmeter stor konstruktion under inledningen till parets shownummer i finalen. Sittande på huk får den två meter långe och 150 kilo tunge världsmästaren knappt plats i buren.

– Jag är absolut inte klaustrofobisk, men jag gillar inte när det blir för trångt. Det finns inte så många saker som jag tycker är obehagliga egentligen. Men faktum är att om man ska in i grottor och sånt där det är för trångt så gör jag det bara om jag är tvungen. Det och höjder är inget jag strävar efter. Det kan ha att göra med att jag är ganska klumpig.

Fria tyglar

Båda finalparen gör i kväll två standarddanser innan det är dags för respektive pars grande

finale i ”Let’s dance”. Där får paren helt fria tyglar. Magnus och Annika har valt en show inspirerad av ”Djungelboken” och förutom buren kommer paret dyka upp utklädda till Mowgli och Baloo.

– För mig är det en svår dans och den tar fram motpolen till vad folk tror vi ska göra. I stället för att vara den stora tuffa hårda killen som bara lyfter så kommer man ut och bjuder på sig själv. Ett shownummer ska vara

underhållning, något man blir glad av, säger Magnus och fortsätter:

– Hade vi gjort ett nummer med en massa lyft hade man nog tänkt ”oj så förvånande. Stora killen kan lyfta också”. Då är det bättre att göra något helt annat.

Några planer på att bygga ut buren inför i kväll finns inte. Efter att ha testat den på gårdagens repetitioner pustade både Magnus och danspartnern Annika ut.

– Det är bagateller, men det kändes lite komiskt i morse. Nu tycker jag nästan att det är lite kul att buren är så liten, säger Magnus och skrattar.