”Han kan rädda Let’s Dance”

Aftonbladets Lovisa Madås väljer drömdeltagare till nästa år

TV
Lovisa Madås är aftonbladet.se:s ”Let's Dance”-krönikör. Hon är till vardags redaktionschef på Allt om Stockholm. Är tangobiten och har börjat testa Lindy Hop.

Vi svenskar anklagas ofta för att vara allt för lagom. För mycket mellanmjölk kort sagt. Efter tolv veckor med Let’s dance är jag benägen att hålla med. Fyrans danssåpa har i år lunkat på i en takt som borde ha fått en och annan att nicka till framför teven. Tolv veckor kan gå fort om man har roligt. Hemma hos mig började tiden sakta in oroväckande mycket redan efter tredje programmet. Det var då jag insåg att den här säsongen av Let’s Dance skulle stavas l-a-g-o-m. Juryn vässade inte till sig, programledarna klamrade fast sig vid halvdana sexskämt och parens danssteg var oroväckande ofta i otakt. På andra fronter var det mesta som vanligt; någon troschock, ett par sjukdomar, en romans och något klavertramp. Den enda som på allvar fick mig att le redan från start var Morgan Alling.

Men så i finalen blev det faktiskt spännande. Äntligen! En dansnovis ställdes mot en van dansare. Och novisen tog hem titeln. Rättvist? Beror på hur man ser det. Visst var Laila överlägsen på många plan, det avslutande dansnumret var makalöst bra. Men redan tidigt i programserien stod det klart att svenska folket hade tagit Magnus till sitt hjärta. Mitt hjärta vann han med sin charm, men Laila dansade fortfarande bäst. Om vi nu blickar framåt, under förutsättning att fyrans programledning förbarmar sig över programmets framtid, måste det till en uppryckning. Vad göra? Ja, du har gissat det.

Det måste ske i valet av deltagare. Precis som vid matlagning där man med fördel använder sig av något sött, något surt och något salt, bör de som är med ha taktkänsla och inte minst karisma (hallå, Hasse Aro!?). Tänk en blandning av Björn Gustavsson, Lisbeth Åkerman och Björn Hellberg. Men helst av allt vill jag se Håkan Hellström som deltagare.

Så Håkan, om du är där ute. Om du hör min klagan. Dra på dig dansskorna och ramla ut på Let’s Dance-golvet. Alla som fastnar framför teven i jakt på underhållning behöver dig.

Svenska folket behöver dig. Som vanligt.

FAKTA

Veckans

Laila och Tobias shownummer var något utöver det vanliga.

Sanslöst vackert!

Veckans

Att Morgan Alling inte var med i finalen.