Mäktig hyllning, Magnus

Kisa firar sin stora ”Let’s dance”-hjälte

Foto: Pelles Photo Kisa
Brandkåren fick rycka ut för att hissa Magnus Samuelsson på torget i Kisa. ”Let’s dance”-vinnaren blev dessutom hedersbrandchef på kuppen.
TV

Här hyllar lilla Kisa sin nya stora danshjälte.

– Det här är helt otroligt. Tvåtusen personer som vill hylla mig, säger Magnus Samuelsson till Nöjesbladet.

Samuelsson & Sjöö på dansgolvet.

Ni kan resan vid det här laget. Från Sveriges starkeman – till Sveriges mest kända dansman.

I går eftermiddag slutade den resan på torget i Kisa, med en sprudlande fest där hälften av alla som bor i kommunen slöt upp bakom sin Magnus.

Men när det nu talas om en egen staty på torget i hemorten Kisa – då vill huvudpersonen helst gå och gömma sig.

– Det har vart på gång vet jag, men det ska jag försöka stävja, skulle vara skönt om man hade hunnit hamna i graven innan det blir en staty, säger Magnus och skrattar.

Efter gårdagens firande kan nu Magnus kalla sig mer än dansmästare. På torget i Kisa fick han både utmärkelsen ”ambassadör för Kinda” och ”hedersbrandchef” av kommunen – den sistnämnda är en titel han nu delar med Björn Borg och Louis Armstrong.

Dansar vidare

I takt med framgångarna i det populära tv-programmet har det nu börjat strömma in nya erbjudanden. Så räkna med att herr Samuelsson och danspartnern Annika Sjöö dyker upp på fler evenemang runt om i Sverige.

– Vi ska börja titta på vad hur vi ska göra. Nu har det inte funnits tid. Men visst ska vi försöka hitta sätt att dansa vidare. En hel del nya möjligheter till jobb finns, säger han hemlighetsfullt.

FAKTA

Tar 300 kilo i bänkpress

Namn: Magnus Samuelsson. Ålder: 39. Familj: Hustrun Kristin, barnen Sara, 4, och David, 7. Bor: Tidersrum utanför Kisa. Längd: 200 cm Vikt: 150 kg. Personbästa i bänkpress: 300 kg (”Jag tog 270 kilo för två veckor sedan så jag är i fin form”).