Tony utbuad – och hånad

Danny: Jag är trött på honom

1 av 5 | Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN
snålar med poängen Tony Irwing fick i går kväll kritik för att ha varit för hård – både från deltagarna och sina egna i juryn. Men taktiken är medveten. ”Ger jag en femma nu, så blir mina höga siffror mer värda i slutet av säsongen.”
TV

När kamerorna släcks väller ilskan över Tony Irwing fram.

Efter sändningen driver en märkbart irriterad Danny Saucedo med juryns ordförande.

– Jag är trött på honom, säger han.

Redan under programmet märks en stor irritation över juryordförande Tony Irwing.

Till och med hans egna kollegor buar åt de låga poängsiffrorna.

– Han var orättvist hård i ett par av fallen. Det tyckte både jag och Dermot, säger jurymedlemmen Ann Wilson när kamerorna släckts.

Flera av deltagarna utrycker samma missnöje.

När Aftonbladet möter artisten Danny Saucedo, 21, talar han med överdriven svensk-engelsk brytning och förklarar att han är besviken på Tony.

”Tråkigt nästa vecka”

– Vi får dubbla budskap av honom. Vi träffades i veckan och diskuterade igenom vår koreografi, det gör alla par. Då sa han att jag och Malin är så unga och vitala att de förväntar sig mer från oss, mycket trixks. Sedan kommer man hit på fredagen och får en örfil. Han var ju sjukt stel i kväll. Det känns tråkigt.

I protest har han Danny Saucedo och hans partner Malin Johansson nu bestämt sig för att göra en ”en jävligt tråkig koreografi” till nästa vecka.

Knäpp på näsan

– Inga tricks. En basic koreografi, så får han hacka i sig det. Säger han då ”jättetråukiigt” kommer jag att vilja gå fram och knäppa honom på näsan, säger Danny.

Tony Irwing själv tar kritiken med ro.

– Jag står för att jag tycker deras koreografi var bra, men det var deras tekniska framförande jag bedömde i kväll.

”Bedöms på riktigt”

Och till de deltagare som tycker att han är hårdare än sina kollegor hälsar han:

– Det här är bara början. Deltagarna säger att de satsar stenhårt, då ska de bedömas på riktigt. Tycker de inte om det kan de åka hem.