Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Jag saknar Tony Irving”

Nöjesbladets Martin Söderström om kvällens ”Let’s dance”

Han sitter ju där. Det syns klart och tydligt. Det skottsäkra håret är också på plats.

Ändå kan jag inte låta bli att undra var han tagit vägen.

Och sakna Tony Irving.

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör. Foto: HANNAH MODIGH.

Något har uppenbarligen hänt. Där han förr, med fjolårets säsong som någon sorts bitchigt underbar bittertopp, var ett under av salta oneliners och eleganta elakheter känns det som att något hänt. För mig personligen har han, egentligen oavsett programmets startfält, varit den absoluta behållningen med hela ”Let’s dance”-konkarongen.

Ensam bar han upp showen med urbrittiskt torr och ljuvligt camp humor. Nu är det liksom… ingen hemma.

Och jag saknar honom.

De gånger han verkligen exploderat, tagit plats och visat var skåpet ska stå har i år varit extremt lätträknade. Har TV4 sagt åt honom att dämpa sig? Har han tröttnat? Tycker han att det räcker med att gubbdregla lite över deltagarna?

Vad anledningen än må vara så är det uppenbart att någonting har hänt. Och genast förlorade ”Let’s dance” sin tveklöst största personlighet. Jag kan inte låta bli att tycka det är synd.

   

För övrigt, luktade TV4:s ogenerat fördomsfulla behandling av Asien-temat inte rätt unket? Att koka skämt efter skämt på ett onyanserat kolonialt stinkande ”tjing tjong, hö hö” känns måttlöst stereotypt och tröttsamt. Om jag inte missminner mig så står det 2009 i almanackan nu. Någon måste glömt att nämna det för Hellenius och hans obehagligt flåsflabbande redaktion.

   

George Scotts tid i programmet har känts räknad ett tag nu.

Kvällens obekväma orgie i taktmissar och genant blossande kinder övertygade heller varken jury eller tittare.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet