Tar ton i Let’s dance

Linda Sundblad gör nya vinjettmusiken: En cool poplåt

Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
Linda Sundblad har med låten med samma namn som TV 4-produktionen på sin kommande soloplatta.
TV

Hon har aldrig tillfrågats att medverka i programmet.

Men nu är Linda Sundblad ändå aktuell för ”Let’s dance”.

Det var en slump.

Sångerskan Linda Sundblad var i studion för att spela in sitt kommande soloalbum när hennes producent bad henne provsjunga en låt han skrivit på uppdrag av TV 4 – den nya vinjettmusiken till ”Let’s dance”.

”En cool poplåt”

– Han satt och lyssnade på den när jag kom dit. Just att skriva till ett tema kan lätt bli skitnödigt. Men de hade lyckats. Jag tycker det är en cool poplåt, säger Linda Sundblad, 28.

Enligt sångerskan var flera andra artister påtänkta till låten, men efter hennes egen inspelning beslutade producenterna att ge den till henne.

Nu kommer låten, som heter just ”Let’s dance”, att höras både som vinjett för den kommande säsongen av programmet och på Linda Sundblads soloplatta.

Gillar Gudrun och FI

Vad har du själv för relation till ”Let’s dance”?

– Jag har tittat på det ibland och i år tycker jag att det är roligt att de lyckats få med så starka profiler. Stefan Sauk är ju en jätteetablerad skådespelare och Gudrun Schyman är väl den första politikern som är med.

– Jag röstade faktiskt på Feministiskt Initiativ i EU-valet eftersom jag tycker att vi behöver ha in mer kvinnor och mer feministiskt tänkande i politiken, säger Linda Sundblad.