Playboy-modell tar över efter Maria Öhrman

"Bra tv om de slår ihjäl varandra"

Foto: CAROLINA BYRMO
19 år yngre Isabel Edvardsson, 28, (nederst) ersätter 19 år äldre Maria Öhrman i juryn. Nykomlingen tror att det finns fördelar med att vara ung domare. ”Jag slutade för bara två år sedan och har fortfarande dansarkänslan i mig”, säger hon. Maria slår tillbaka mot tesen. ”Ju längre erfarenhet desto bättre. Med åren får man bättre fallenhet att klara sin uppgift”, säger hon.
TV

Playboy-modellen Isabel Edvardsson tar över efter Maria Öhrman.

Nu oroar sig jurydeltagarna för en bråkig vår.

– Om de slår ihjäl varandra vid bordet blir det bra tv-underhållning, säger Maria Öhrman.

I kväll är det premiär för nya jurymedlemmen Isabel Edvardsson, 28, i ”Let’s dance”. Hon tar över efter Maria Öhrman, 47, som fått sparken av TV4. Nu uttrycker jurydeltagarna sorg över att sitta i tv-rutan utan sin gamla vän.

– Det blir inte samma utan Mia. Vi har känt varandra i över 20 år och vet hur vi tänker. Innan första programmet är över vet jag inte själv vad som är bra eller dåligt, säger Tony Irving, 40.

– Det känns vemodigt att det är första säsongen utan Mia, säger Dermot Clemenger.

”Förnyar allting”

Jurydeltagarna menar att det nya tillskottet kan skapa obalans i juryn.

– Det här med Isabel förnyar allting. Jag var väldigt bekväm med hur det var. Men vi kanske var för bekväma, säger Tony Irving.

Foto: IBL
Isabel Edvardsson.

– Hennes inställning mot danserna kan bli annorlunda. Det kan leda fram till diskussioner mellan oss och skapa en viss otrygghet, fortsätter han.

I kväll kommer Maria Öhrman med spänning följa programmet hemifrån tv-soffan. Hon tror också på mer bråk i juryn efter Isabels ankomst.

– Hon kanske har en personlighet som skakar om de andra. Man vet inte hur hon kommer att bidra. Nu kommer de kanske inte vara ense i bedömningen. Men om de slår ihjäl varandra vid bordet blir det bra tv-­underhållning, säger hon.

”Blir spännande”

Isabel Edvardsson är förberedd på att fajtas.

– Det kan bli bråk i tv, att vi har olika meningar om olika grejer. Det ska bli spännande att se kemin mellan de tre och mig, ­säger Isabel Edvardsson.

Jurydeltagarna föll ändå snabbt för Isabels försök att smälta in i gänget. I december åt ”Let’s dance”-gänget middag på restaurang Vassa eggen i Stockholm.

– Isabel visade stor respekt för att hon var ny och respekt för Mia. Hon försökte inte klampa in och bara ta över, säger Tony Irving.

Nykomlingen var noga med att genast säga var hon stod.

– Jag sa ”okej, jag är den nya, men nu får vi se till allihopa att det funkar”. Alla måste ju vara ansvariga för att kemin stämmer, säger Isabel Edvardsson.

FAKTA

Namn: Isabel Edvardsson. Ålder: 28. Född: I Göteborg. Bor: Braunschweig i närheten av Hannover i norra Tyskland. Familj: Pojkvän. Gör: Professionell dansare, domare och instruktör. Deltagit i tyska ”Let’s dance” både som dansare och som domare. Har en rad stora mästerskap och titlar bakom sig. Har vikt ut sig i tyska ”Playboy”. Aktuell: Som ny jurymedlem i ”Let’s dance”.

ARTIKELN HANDLAR OM