Kom tillbaka, Björn Ranelid!

TV

Denise Rudberg drog kvällens kortaste strå.

Men ledsnast var Björn Ranelid – vars totala mentala reträtt onekligen lade sordin på stämningen.

Först, några lösa tankar kring gårdagens ”Let’s dance”-batalj.

Karolina Fjellborg.

Som att...

... det förstås borde ha varit Alexandra Pascalidou – och inte Denise Rudberg – som åkte ut. Grekinnan har legat i botten dansmässigt två fredagar på raken, och har enbart tärt på, i stället för att bidra till, programmets trivselfaktor.

... nya jurymedlemmen Isabel Edvardsson är Tony Irving-snål med betygen.

... det nya momentet med en dansduell definitivt inte ger ett mer rättvist resultat – utan bara tjänar syftet att dra in mer telefonröstningskosing till TV4. Tröttsamt.

Men nu – över till det som verkligen färgade gårdagskvällen.

Alltså Björn Ranelids okaraktäristiska och fullständiga tillintet­görande av sig själv. Ett egenhändigt raderande av både självförtroende och karisma som säkert kan ha en del att göra med att han uppfattade sig som ”psykad” av någon i publiken – men som i själva verket kanske snarare var ett resultat av den gångna veckans Peter Englund-bråk, med tillhörande utspel och skriverier.

Den forne glade dansaren hade i alla fall – oavsett vad det berodde på – ingen som helst stuns i stegen, inget flyt alls i sin vanligtvis så färgstarka svada när han skulle svara på frågor, och ingen glädje i ögonen då han röstades vidare till nästa vecka.

Det var inte klädsamt. Bara ledsamt. Det gjorde rent av lite ont i själen. Och så kan det bara inte få fortsätta. Björn Ranelid som vi känner honom måste komma tillbaka!

Han är ju ett av årets stora dragarnamn – och ”Let’s dance” behöver honom i sedvanlig större-än-livet-form.

ARTIKELN HANDLAR OM