Rybak siktar på seger

Men norrmannen sågar David Hellenius grova sexskämt

1 av 2 | Foto: Jonas Bilberg
Alexander Rybak - storfavorit.
TV

Alexander Rybak blev i förra veckans "Let's dance" föremål för en del grova sexskämt från programledaren David Hellenius.

Nu säger han sig ha tröttnat på skämten och vill fokusera mer på dansen.

– Det är lite väl mycket fokus på sexualitet och det är onödigt tycker jag. Jag försöker inte tröttna redan efter två program, men han (David Hellenius) kan nog förnya sig lite, säger Alexander Rybak.

Han befinner sig i träningslokalen tillsammans med partnern Malin Johansson och kämpar med veckans dans som är en tango. De skrattar ofta och hjärtligt, närheten i deras relation är redan påtaglig. När det blir dags för intervju ställer sig de tätt ihop, kittlas och skämtar. Alexander Rybak öser beröm över sin danspartner.

– Malin är fantastisk. Jag är inte så bra på att vara förförisk och dramatisk och det har hon verkligen försökt lära mig, säger han.

Vill vinna

Inför årets "Let's dance" var Alexander Rybak en förhandsfavorit. Och själva tävlandet tycks han ta på stort allvar. Möjligheten att för den norske Eurovision-vinnaren att få delta i ett av Sveriges största underhållningsprogram förpliktar, menar han.

– Jag vill vinna och då tror jag att man måste bjuda på något mer än bara dans. Hur många gånger har publiken inte sett en vals eller en tango, det måste vara ett koncept, säger han.

Dagisstämning

Trots alla hårda skämt under sändning säger Alexander Rybak ändå att stämningen mellan deltagarna är hjärtlig.

– Vi är inte håra konkurrenter ännu. Men vi frågar runt och snokar hur det går för varandra, det är lite dagisstämning här, säger han.

Niklas Kjellberg/TT Spektra

ARTIKELN HANDLAR OM