Skadad Figge kan tvingas hoppa av

Oklart in i det sista inför kvällens ”Let's dance”

1 av 3
SKRIKER AV SMÄRTA Figge Norling föll ihop under gårdagens repetitioner. Läkare konstaterade att han fått en muskelbristning.
TV

Figge Norling skadades under genrepet i går.

In i det sista är det osäkert om han kan dansa i kväll.

– Jag räknar med att vara med, sa han sent i går.

Det var under torsdagens genrep som Figge Norling, 45, föll ihop och skrek till av smärta. Han undersöktes snabbt av läkare som konstaterade att det rör sig om en muskelbristning i ljumsken.

Sent i går kväll var Figge ändå inställd på att dansa.

– Jag har träffat två olika läkare, och pratat med en tredje, allt för att var säker på att jag inte gör något dumt. Jag mår helt okej, och räknar med att vara med. Men jag tänker inte göra något dumt, och förhör mig med läkarna hela tiden, säger han.

Stryka vissa rörelser

Nu måste Figge och danspartnern Oksana Spichak planera om vissa steg i dansen.

– Just den rörelsen där ljumsken small ska jag undvika. Vi måste nog stryka ett par av våra planerade modes, men jag hoppas att det inte ska påverka helheten, säger han.

Figge tar smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter för att snabbt komma på fötter.

Beredda på avhopp

Under torsdagkvällen samlades produktionen för att diskutera Figges skada. Kan han inte vara med diskas han från programmet.

– Produktionen har möten i kväll (i går) och ser över hur programmet ser ut om inte Figge är med. Vi måste vara förberedda på bägge alternativen, säger Malin Willers, pressansvarig för ”Let’s dance”.

ARTIKELN HANDLAR OM