– Jag har tagit mer än jag ska

Frank åt mängder av värktabletter inför Let’s dance

Foto: Foto: Magnus Liam Karlsson
”JAG ÄR INTE SÅ HAPPY” Febern tär på Frank Andersson. Han har ingen matlust – det enda han fått i sig är Coca–Cola, godis och banan.
TV

Tre smärtstillande tabletter var fjärde timme.

Frank Andersson kämpade mot febern i ”Let’s dance”.

– Jag har tagit mer än jag ska, säger han.

Karlsson Lamm.

I onsdags insjuknade Frank Andersson, 54, i hög feber. Dagen efter kunde han inte träna över huvud taget.

Men trots feber och ett inflammerat knä dansade han hem två tior. Efter direktsändningen berättar han om kampen mot smärtorna och den svikande aptiten. Under hela dagen kämpade han mot febern som aldrig ville ge med sig.

– Jag har svettats som fan. Men jag har tagit febernedsättande så det har inte påverkat vår dans. Jag har tagit mer än jag ska men det är bara för att hålla febern nere. Det gick bra i både buggen och salsan, säger han.

Åt godis & banan

Svetten rinner nerför hans ansikte. Under dagen har han bara fått i sig läsk, godis och någon frukt.

– Jag har inte ätit som jag brukar. Det har bara handlat om att få i sig socker, tillfällig energi. Cola, godis och nån banan. Man har ingen aptit. Jag är inte så happy egentligen, säger han.

Känner inte till det

För att prestera på topp trots febern har han hävt i sig smärtstillande. Var fjärde timme har han tagit två alvedon och en ipren – under hela dagen.

– Jag känner mig tom. Men nu har vi en hel vecka till nästa. Nu skulle jag vilja gå in och duscha så jag får kyla av mig lite, säger han.

Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent, är ovetande om Franks feberkamp med pillrena.

– Jag känner inte till det här, säger han.

– Vi uppmanar dem alltid att ta hand om sig själva i första hand och programmet i andra. Men valet är ju alltid Frank Anderssons. Jag eller någon annan i produktionen kan ju inte sätta stopp för honom.

Reagerar du på den oerhörda mängden tabletter?

– Om det stämmer får han prata med mig och produktionen om det. Jag kan inte kommentera det via dig, säger Magnus Karlsson Lamm.

ARTIKELN HANDLAR OM