Foten hotar finalplatsen

Jessica Andersson tvingades ställa in repet

Foto: Foto: ULF HÖJER
Skadad och Bänkad En skadad Jessica Andersson stod över torsdagens repetitioner. Kristjan Lootus fick öva med Björn Ranelids forna danspartner Maria Lindberg i stället.
TV

Smärtan blev för stor för Jessica Andersson, 37.

En kraschad fot tvingade ”Let’s dance”-deltagaren att stå över gårdagens repetitioner, och nu är finalplatsen hotad.

– Jag vill inte riskera att det händer någonting, säger Jessica.

Hon var allas nya finalfavorit. Men nu kan en stukning sätta stopp för Jessica Anderssons framgångståg i ”Let’s dance”. På gårdagens repetition haltade hon fram, och satt bänkad på läktaren när de andra övade.

– Jag har inte röntgat foten eller fått något svar på vad det är. Men någonting har hänt, säger hon.

Det var på förra veckans genrep som hennes högerfot gav vika. Vristen svullnade, men tejp, smärtstillande och en stor dos adrenalin gjorde att Jessica Andersson ändå kunde genomföra livesändningen.

Med bravur.

Vill inte överbelasta

Hennes bugg fick tre jurytior, och Jessica Andersson seglade upp som finalfavorit. Men under veckan som gått har smärtan gjort sig påmind.

– När man kommer hem och är ledig känner man att det faktiskt har hänt någonting med foten. Vi vill inte överbelasta den i onödan, därför stod jag över repet i dag, säger Jessica.

Ska glänsa med jive

Tajmingen för en skada kunde inte ha varit sämre. Det är i kväll det avgörs vilka som går till final, och hela tre danser ska genomföras.

Medan konkurrenterna Frank Andersson, 54, och Tina Thörner, 45, dansar de stillsammare danserna rumba och samba har juryn utsett den snabbfotade jiven till Jessica Anderssons ”glänsardans”.

– Förhoppningsvis behöver jag inte ta något smärtstillande. Men jag ska träffa en läkare som tejpar foten så att den inte hamnar ur läge, säger Jessica.

Hon och Kristjan har haft mindre tid på sig att öva. Men paret är fast beslutna att inte låta skadan begränsa dem i kvällens viktiga dansbatalj.

– Det finns inte. Vi ska kämpa för att ta oss till final och då ska inte foten få stå i vägen, säger Jessica.

ARTIKELN HANDLAR OM