Nu har Dahlby blivit Smalby

”Let’s dance”-deltagarna rasar – i vikt

Foto: LOTTE FERNVALL
Toppar bantarligan Håkan Dahlby har fått kilona att försvinna sedan han började träna med Jeanette Carlsson i ”Let’s dance”. Snart har han fått bort sju kilo. ”Man tänker inte på det, man bara dansar och så bara rasar det och man har roligt hela vägen”, säger han.
TV

De tränar upp till 10 timmar per dag.

Nu rasar deltagarna i ”Let’s dance” i vikt.

– Jag är inne på mitt sjunde kilo, säger Håkan Dahlby.

En del av dem var helt otränade innan.

Nu tränar de flera timmar per dag och ser resultatet.

Flera av ”Let’s dance”-deltagarna rasar i vikt.

Sofia Wistam, 46, tillhör dem i gänget som tränar mest. Hon och danspartnern Tobias Bader tränar närmare tio timmar per dag.

– Kroppen är rätt sliten. Nu har man tränat varenda dag i sju veckor, en dag har jag inte tränat och då får jag dåligt samvete, säger hon.

Hon märker skillnad mot tidigare.

– Jag har säkert gått ner fem kilo och fått muskler som jag inte trodde. Det är jättehäftigt att se, jag hoppas bara att man kan hålla i det sen också, säger hon.

Har kul och tappar kilon

Den som förlorat flest kilon är lerduveskytten Håkan Dahlby, 47.

– Jag är inne på mitt sjunde kilo nu, kroppen känns väl tunad. Men det som är kul nu är att man inte tänker på det, man bara dansar och så bara rasar det och man har roligt på vägen, säger han.

Maria Montazami, 47, har inte gått ner lika mycket, men ändå ett par kilo. Hon passar dess­utom på att käka extra mycket mat nu när hon tränar så mycket.

Frossar i pizza och godis

– Jag har ju ätit pizza, räksmörgås och godis i stora lass. Jag har passat på att äta pizza med extra champinjoner och ost, mmmm. Jag älskar det.

Hur känns det att kunna unna sig mer mat och ändå gå ner i vikt?

– Det känns fantastiskt, det är ungefär som när man var med barn, man äter för två. Och det gör man ju nu, man äter för sig själv och sen äter man för ”Let’s dance” som kommer att försvinna för att man dansar bort det. Det är en perfekt kombination, jag älskar det, säger hon.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 38, hade som mål att bli av med den lilla mage han menade att han hade. Men än har träningen inte gett så mycket resultat.

– Nu blir det mer och hårdare träning. Det kanske är nu det händer hoppas jag, säger han.

Så mycket har de tappat

Sofia Wistam, 46:

– Jag har säkert gått ner fem kilo och fått muskler som jag inte trodde. Det är jättehäftigt att se, jag hoppas bara att man kan hålla i det sen också.

Oscar Zia, 16:

– Jag har inte vägt mig. Men jag har förlorat tre centimeter runt midjan. Det känns bra.

Erik Segerstedt, 30:

– Jag har blivit lite smalare men jag har inte gått ner i vikt någonting, det är nog snarare att det förvandlas, att om jag hade lite fett på kroppen så har det blivit muskler nu. Det är asskönt, man gör något som är roligt och tänker ju inte på att man tränar.

Maria Montazami, 47:

– Lite har jag gått ner i vikt och det känns fantastiskt. Sen är ju min kropp skapad som den är, jag var i ganska ok shape innan jag började. Men småsaker har blivit lite förminskade, och jag är mer än överlycklig för det.

Håkan Dahlby, 47:

– Träningen ger ju resultat, det är klart att det är roligt. Att göra det med en sån här partner (Jeanette Carlsson) är ännu bättre än att sitta på ett jävla gym och styrketräna.

Markoolio, 38:

– Jag vet inte om det hänt så mycket med mina ”lovehandles” och kulan på magen. Jag har inte vägt mig.

Anna Brolin, 32:

– Jag har kanske gått ner tre kilo. Jag känner att jag är tajtare. Det är lite nyare muskler som har kommit fram, ganska mycket, ben, rumpa och armar.

ARTIKELN HANDLAR OM