Wilson om tiden efter kollapsen

Jurymedlemmen: ”Jag arbetar på att må bättre”

”INTENSIVT SCHEMA”Jurydeltagaren Ann Wilson vet inte när hon är tillbaka i ”Let’s dance”. ”Efter att under våren ha drabbats av flera luftvägsinfektioner parallellt med att jag haft ett intensivt schema med dansskola och ’Let’s dance’ har jag nu fått diagnosen utmattningssyndrom”, hälsar hon.
TV

Hon gav allt – och till slut fanns där ingenting kvar att ge.

Nu kämpar ”Let’s dance”-profilen Ann Wilson för att ta sig tillbaka efter utmattningen.

– Jag tar en dag i sänder, säger hon till Nöjesbladet.

”Let’s dance”-säsongen gick mot sitt slut.

Men i stället var det kraften hos Ann Wilson, 45, som tog slut.

Stressen, det hektiska ­jobbandet och upprepade urinvägsinfektioner hade ­tagit ut sin rätt.

Jurymedlemmen fick dia­gnosen utmattningssyndrom.

– Utmattningen förde med sig lite allt möjligt. Det var både fysisk och psykisk utmattning som trädde i kraft. En massa andra grejer också. Det blev för mycket för ­kroppen att hantera, säger Ann Wilson.

Pendlade varje vecka

I våras, när hon satt i juryn för TV4-programmet, pendlade hon varje vecka till Stockholm. Hemma i Helsingborg fanns hennes familj och dansskola.

Efter utmattningen kan hon se att hon kanske brann för lite för många saker.

På en och samma gång.

– Jag är en väldigt engagerad person och har kanske engagerat mig lite för mycket. Jag hoppas jag kan komma fram till ett lugnare och mer välbalanserat liv.

Går det att förena med ett så här stort program?

– Ja, absolut. Programmet var inte det stora. Jag driver tre företag också. Det blev mycket att hålla ordning på. Jag försöker delegera mera. Jag försöker göra bara det jag känner jag är bra på. Dansen är det jag verkligen kan.

Jobbar 25 procent

I sommar jobbar hon 25 procent och känner att hon är ”försiktigt på väg till­baka”.

– Jag tar en dag i sänder och håller på och gör lite ­tester. Det kanske är om ­någon månad jag kan känna att jag har bättre koll på vart jag är någonstans.

Är det säkert att du återvänder till ”Let’s dance”-­juryn?

– Vi har inte kommit så långt i diskussioner så det vill jag ha osagt. Jag har varit krasslig under ­våren och ­arbetar på att må bättre. Det är på bättringsvägen absolut. Men jag har ­inte haft diskussioner med TV4 eller produktions­bolaget Mastiff.

Ingen tvekan

Hennes medverkan är helt beroende på hur väl hon lyckas återhämta sig. Att ­lusten finns där råder det ingen tvekan om.

– Jag tycker mycket om programmet och det har alltid engagerat mig. Det är min hälsa som ska vara fullt tillbaka och så får jag samtala med TV4 om det. Viljan finns där om jag känner jag är 100 procentigt frisk. Då är det ingen tvekan från min ­sida.