Tony Irving: I år har vi ingen pajasdeltagare

Domaren tror att årets deltagare är de bästa hittills

1 av 15
Steffo Törnquist, 58, programledare
Dansar tillsammans med Cecilia Ehrling , 29. - Jag har onda knän och har tvingats avbryta träningen tre gånger. Senaste gången var i går, då tränade vi snabba skutt för quickstep. I övrigt går det hur bra som helst.
TV

I år har slöfockarna lämnat ”Let’s dance”.

En historiskt ambitiös och efterfrågad laguppställning dansar på fredag - för programmet vill inte ha fler ”clowner”.

- Tidigare har vi alltid haft någon som slackat, säger Tony Irving, juryordförande.

Inför premiären på fredag har årets ”Let’s dance”-par legat i hårdträning. Samtliga har infunnit sig i studion. Det är första gången, enligt Tony Irving, 47.

– Varje år har det varit någon som är lite av en slacker. Fyra eller fem stycken som tagit repetitionerna med en klackspark. För första gången känns det som en tävling, säger han.

”Alla fokuserar”

Tidigare år har tävlingen dragits med att någon tar på sig ”pajasrollen”, men ”Let’s dance” går nu mot att bli en mer seriös plattform, tycker Tony Irving.

– Den här gången har vi ingen pajas. Jag tror inte att någon kommer att fokusera mer på att latja och vara rolig än att vara bra. Alla är fokuserade, säger han.

”Alltid sagt nej”

Laguppställningen är lösningen, tror Irving. Åtta av elva tävlande har en bakgrund inom artisteri eller elitidrott.

– Då har man disciplin. De andra tre är ambitiösa och högpresenterande, säger han.

I år har TV4 dessutom lyckats snärja några svårfångade namn. Glenn Hysén, Patrik Sjöberg, Steffo Törnquist och Lotta Engberg har flera gånger tillfrågats, men tackat nej.

– Jag har alltid sagt nej av tidsbrist. Men jag bestämde mig redan förra hösten för att jag ville vara med i år, säger Lotta Engberg.

ARTIKELN HANDLAR OM