Farliga eldar i kvällens ”Let's dance”

TV

Det hettar till i ”Let's dance”.

I kväll handskas dansarna med farlig pyroteknik.

– Det kan bli Stockholms blodbad, säger dansaren Calle Sterner, 24.

Elden sprakar i kvällens öppningsnummer av ”Let's dance”.

Till Ellie Gouldings låt ”Burn” ger dansarna en show runt omkring uppställda eldar.

Enligt instruktionsmanualen ska den som vill använda eldarna hålla sig på en meters avstånd, av säkerhetsskäl. Men dansarna håller bara ett avstånd på några centimeter.

– Elden är ju i glas, så om vi har sönder det blir det Stockholms blodbad här en gång till, säger dansaren Calle Sterner.

Men Sigrid Bernson, 25, som dansar med Benjamin Wahlgren, 16, är mer orolig över att slå i fötterna än att bränna sig på eldarna.

– Vi har inte testat eldarna än, men jag tror att det värsta som kan hända är att man slår i foten på dem, men det är nog ingen fara för att någonting ska fatta eld, säger han.

”Skönt att inte bli kastad”

I öppningsnumret kastas även dansarna Jeanette Carlsson, 26, och Elisabeth Novotny, 29, upp i luften av flera manliga dansare. Under repetitionerna på onsdagen höll Elisabeth Novotny på att falla i golvet när ingen tog emot henne.

– Det är ganska skönt att jag inte blir kastad. När man har två danser att tänka på i programmet är det ganska skönt att slippa oroa sig, säger Cecilia Ehrling, 29, som dansar med Steffo Törnquist, 58.