Stenmarks sambo chockad över Let’s dance-hysterin

Tarja Olli tycker att löpsedlarna är jobbiga: Känns konstigt att blottas

1 av 5
DanssugenIngemar Stenmark, Tarja Olli och dottern Iza. ”Iza är sugen på att börja dansa nu också, hon rycks med och tycker det är kul”, säger Tarja Olli.
TV

”Let’s dance” har gjort Ingemar Stenmark, 59 till en av landets mest bevakade män.

Nu berättar sambon Tarja Olli, 49, om chocken över uppmärksamheten, att få privatlivet blottat – och stödet från Ingemar.

– Jag hade inte förstått att det skulle bli såhär, säger hon.

Ingemar Stenmark har fått ett enormt fokus sedan ”Let’s dance” startade. Uppmärksamheten kom som en chock för hans sambo Tarja Olli, som ända sedan premiären lidit av uppståndelsen.

– Jag tyckte det var ganska jobbigt i början faktiskt, det måste jag säga. Jag var inte beredd på det här. Jag hade inte förstått hur det skulle bli, säger hon.

Känner sig inte bekväm

De senaste åren har Ingemar, Tarja och dottern Iza, 7, levt ett lugnt liv utanför strålkastarljuset, med ett kort undantag för skidstjärnans medverkan i ”Mästarnas mästare”. Omställningen som ”Let’s dance” skapade kom som en chock, och Tarja känner sig inte bekväm med att läsa om sitt privatliv i tidningarna.

– Det var märkligt att Ingemar var på löpsedlar var och varannan dag. Jag tänkte att det är ju han jag bor med. Det kändes konstigt att blottas så där, och sedan kanske inte allt stämde så jättebra, säger hon.

Gjort allt för att lugna

Under programmets gång har Tarja stöttats av Ingemar, som gjort allt för att lugna sin sambo.

– Han har sagt att han visste att det skulle bli så här, och att det bara är en period. När ”Let’s dance” är över är det ingen som kommer ihåg någonting, det är bara att stå ut, säger Tarja.

Skidstjärnan själv tar uppståndelsen med ro.

– Man tror ju att om man hamnar på löpsedeln på ­Aftonbladet och Expressen så har man gjort något jätte­stort, men det är ju inte så. Man får tona ner det där lite grann, säger han.

Men trots den intensiva ­bevakningen av Ingemar Sten­mark ångrar Tarja inte att han ställde upp i programmet. I stället är hon glad över att hon fått se sin sambo blomma ut på dansgolvet.

’Blev tagen på sängen’

– Jag blev lite tagen på sängen bara, jag hade inte förstått att det skulle bli så stort. Jag hade aldrig sett honom dansa tidigare. Han kanske har stuffat runt på ett dansgolv någon gång men det har varit mitt i natten. Så jag är jätteglad att han tackade ja, och att vi får uppleva det här. Det är något helt nytt för mig, säger hon.

Dansglädjen har dessutom spridit sig till resten av familjen.

– Iza är sugen på att börja dansa nu också, hon rycks med och tycker det är kul. Vi får väl se om hon kan börja någon kurs, säger Tarja.