Ilskan efter TV4:s särbehandling: ”Respektlöst”

”Har fått dispens för att han är Ingemar”

1 av 5
Tony Irving riktar nu skarp kritik mot TV4.
TV

TV4 vek sig för Ingemar Stenmarks krav att skidsemestra i stället för att medverka i de schemalagda repetitionerna inför ”Let's dance”.

Produktionen betalar för hans danspartners flybiljetter så att paret ska kunna träna och missnöjet sprider sig nu i gruppen.

– Så här långt in i tävlingen blir man känsligare för varje grej som är orättvis, säger deltagaren Alex Hermansson.

Slutspurten närmar sig i TV4:s ”Let's dance”.

Då drar Ingemar Stenmark till fjällen.

Precis som inför premiären av TV4:s ”Let's dance” missar Ingemar Stenmark repetitioner i veckan på grund av skidsemester med familjen.

– Det stämmer, han är i Ramundberget och åker skidor med familjen. Båda semestrarna var planerade sedan långt tillbaka. Det här var ett krav han hade för att vara med, säger Anders Edholm, pressansvarig på TV4.

”Respektlöst mot deltagarna”

För att han ändå ska kunna träna med Cecilia Ehrling har produktionen betalat för danspartnerns flygbiljetter.

– Först och främst tycker jag det är ett tecken på att han själv inte trodde att han skulle gå så långt i tävlingen. För det andra tycker jag att det är respektlöst mot de andra deltagarna och väldigt kaxigt att tro att du ska ha den lyxen att sticka på semester när de andra stannar och tränar stenhårt i salen, säger juryordföranden Tony Irving.

Cecilia Ehrling bekräftar att det är produktionen som står för flygbiljetterna.

– De fixar det. Det hade varit konstigt annars. Vi känner oss trygga inför fredagen. Vi har tränat stenhårt i tre dagar och nästan fått mer effektiv träning nu eftersom vi varit själva i en gympahall. Hemma är det mycket annat som kommer i vägen, säger hon.

Grubblar i flera dagar

Deltagaren Alex Hermansson är osäker på om han själv hade fått lov att åka på semester.

– Alla är nog i behov av semester. Man är sliten både mentalt och fysiskt. Ingemar kanske har fått dispens för att han är Ingemar, säger han.

Hermansson menar att TV4:s specialbehandling av skidlegendaren påverkar gruppen.

– Vi har inte pratat om det så mycket men ja, det är klart. Och så här långt in i tävlingen är man känsligare för varje grej som inte är rättvis. Man börjar haka upp sig på såna här detaljer och gå och grubbla i flera dagar på om allt är på lika villkor, säger han.

Enligt exekutiva producenten Anika Beclijevski handlar det inte om någon särbehandling.

– Det är ingenting unikt för Ingemar utan ett sätt att tillmötesgå våra deltagare med tanke på hur mycket de investerar. Vi har gjort liknande saker med tidigare deltagare och skulle det finnas andra som känner ett visst behov tillmötesgår vi dem också, säger hon.

Nöjesbladet söker Ingemar Stenmark via TV4:s pressavdelning.

Håll koll på alla Let's dance-nyheter – följ Nöjesbladet på Facebook!