Läsarna: Den tar hem ’Let's dance’

Tittarfavoriten Stenmark ratas i omröstning

1 av 5 | Foto: Magnus Sandberg
STUFFAR VIDARE Marie Serneholt och Ingemar Stenmark gladdes åt att de gick vidare till final. ”Jag kunde inte tro att det var sant. Det är pirrigt och jättekul”, säger Ingemar Stenmark.
TV

Det blir platt fall för tittarfavoriten Ingemar Stenmark i finalen av ”Let's dance”.

I alla fall om Nöjesbladets läsare får bestämma.

56 procent av dem hoppas att Marie Serneholt tar hem tävlingen.

Under ”Let's dance”-säsongen som gått har Marie Serneholt, 31 håvat in superpoäng från programmets jury, medan Ingemar Stenmark, 59 tagit sig vidare med hjälp av tittarnas stöd. Men om Nöjesbladets läsare får säga sitt får skidlegendaren nöja sig med en andraplats. De hoppas nämligen på Marie som vinnare av  2015 års upplaga av danstävlingen.

Har läsarnas stöd

Enligt en omröstning på Nöjesbladet önskar hela 56 procent av läsarna att sångerskan ska stå som segrare, medan 43 procent håller på Stenmark. Om siffrorna stämmer överens med tittarna röster skulle det alltså kunna innebära att Stenmark får se sig besegrad av Marie i finalen ikväll.

”Fokus bör vara på Marie”

Juryordförande Tony Irving har tidigare kritiserat tittarna för att de röstat vidare Stenmark, och menat att han varit alldeles för dålig på att dansa för att förtjäna det. Då har han också uppmanat folket att istället rösta på Marie.

– Varför hänger nationen upp sig på en man som är näst sämst av de fem par som är kvar? Fokus bör vara på Marie Serneholt, inte på Ingemar Stenmark, sa han i mitten av säsongen.

FAKTA

Tidigare vinnare av ”Let's dance”:

2006: Måns Zelmerlöw & Maria Karlsson.

2007: Martin Lidberg & Cissi Ehrling.

2008: Tina Nordström & Tobias Karlsson.

2009: Magnus Samuelsson & Annika Sjöö.

2010: Mattias Andréasson & Cissi Ehrling.

2011: Jessica Andersson & Kristjan Lootus.

2012: Anton Hysén & Sigrid Bernson.

2013: Markoolio & Cissi Ehrling.

2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso & Sigrid Bernson.

ARTIKELN HANDLAR OM