Tony Irving förnekar krismöte om juryn

Avhoppade Dermot Clemenger sätter betyg på årets jury

1 av 3
TV

TV4:s förändringar i ”Let’s dance” fick jurymedlemmen Dermot Clemenger att lämna.

Men nu förnekar juryn riktlinjerna kanalen gav.

– Det här med att vara tuffare har jag aldrig hört och jag har inte haft ett krismöte med TV4, säger Tony Irving.

Inför den 11:e säsongen av ”Let's dance” krävde TV4 att en av jurymedlemmarna skulle vara hårdare både mot deltagare och kollegor.

Kravet fick den före detta medlemmen Dermot Clemenger att lämna programmet.

– De ville ha någon som är hårdare och det är inte min stil. Att såra folk för att få resultat, sa Clemenger tidigare till Nöjesbladet.

Trots att Dermot kunde tänka sig att fortsätta med programmet meddelade produktionen strax innan jul att de hittat en annan domare. Därför spenderade han danskvällen i soffan istället för i studion.

– En annorlunda upplevelse. Självklart tittar jag med mina domarögon, inte bara på dansparen men även på juryn ikväll, skriver Dermot i ett SMS.

Aldrig fått något krav

Efter premiären av årets säsong av dansprogrammet förnekar juryn att kanalen haft något krismöte.

– Jag har aldrig fått ett krav från TV4 att jag ska vara hårdare, säger Tony Irving.

Han menar att han själv har förändrat sitt sätt efter ge deltagarna kritik och blivit snällare sen han träffade sin man. Vad kanalen sagt till hans gamla kollega vill han inte gå in på.

– Vad Dermot har haft för förhandling kan jag inte kommentera. Jag har inte suttit där i rummet med honom, säger han.

Inför programmen får juryn lära sig hur de ska uttrycka sig, att våga ta ut sitt språk och att öka sitt ordförråd. Men under de elva år som Ann Wilson suttit vid jurybordet har hon aldrig upplevt några andra krav.

– De har aldrig sagt något mer än att jag måste bli mer tydlig i min kritik. Jag har aldrig upplevt att någon sagt till mig hur jag ska vara eller vad jag ska göra, säger hon.

Ann vill inte heller gå in på förhandlingarna kanalen haft med Dermot.

– De ville kanske också att Dermot skulle vara lite tydligare men jag har inte hört den konversationen så jag kan inte och vill inte kommentar något kring det. Hur de kommit överens vill jag inte svara på, säger hon.

Kommer vara kritisk

Istället för Dermot Clemenger satt Cecilia Lazar i juryn. Som tidigare internationell domare och tränare i danssport har hon mycket att säga om deltagarnas prestationer.

– Jag vill vara rättvis och tycka och använda mitt yrkeskunnande, säger Cecilia Lazar.

TV4 som var på jakt efter en hårdare röst kan ha hittat rätt person att sätta bakom bordet.

– Jag kommer vara kritisk tror jag. Jag är nog en ganska kritisk person. När jag berömmer betyder det väldigt mycket, säger Cecilia Lazar.

Men om hon kommer vara den strängaste personen i domartrion kan hon inte svara på i nuläget.

– Att ge beröm är utvecklande och att ge kritik på ett positivt sätt är utvecklande. Jag har inte på något sätt avsikt att mobba någon, säger hon.

FAKTA

Dermot Clemenger om juryns insats:

Tony är fantastisk på att leverera fakta om dem olika danserna. Han beskriver dem så tydligt och med ett språk som gör att alla förstår precis vad han menar. Tony kändes nervös i början. Jag tyckte han var lite ojämn i sin bedömning. Främst när det gällde Ewa Fröling. Hon fick alldeles för högt betalt för det hon presterade.

Ann är ju proffs från topp till tå. Av alla tre kändes hon mest lugn och bekväm ikväll. Hon tar tid att leverera sin kritik med auktoritet och på ett konstruktivt och varmt sätt.

Cecilia var förstås väldigt nervös och det märktes från början. Hon var väldigt kort i sina uttalande och inte alltid tydlig. För att tittarna hemma ska kunna förstå helt vad hon menar måste hon utveckla sina uttalanden mer.

ARTIKELN HANDLAR OM